Wat is belangrijk om te hebben als band, wie kom je tegen in de wereld van de popmuziek en hoe werkt de betaling? Lees dit hieronder.

Electronic Presskit

Een Electronic Press Kit) (EPK) is de ideale tool om jezelf kernachtig voor te stellen: het pakket bestaat onder andere uit een biografie, een recente speellijst en livefragmenten van je shows. Zeker in de beginfase van je band is het handig, om aan te geven waar je als artiest momenteel staat. Met een EPK bied je geïnteresseerde boekers, labels, programmeurs en andere professionals in één keer alle relevante informatie aan.

Onze Belgische buren hebben het al helemaal voor je uitgezocht. Bekijk hier hoe je een EPK maakt.

Stageplan/technische rider

Het stageplan, of technische rider, is bedoeld voor de technici van het festival, (pop)podium of muziekcafe waar je gaat optreden. Het is voor hen heel handig om van te voren al een overzicht te hebben van hoe jouw band technisch in elkaar steekt. En voor jullie is het ook erg handig als de technici hebben opgebouwd naar jullie gewenste situatie. Lees hier meer over het maken van een stageplan.

Skills & Knowledge Sessions

Zes keer per jaar organiseren wij workshops waar veel te halen valt voor alle beginnende muzikanten. Klik hier voor alle info over aankomende Skills & Knowledge sessions. Om de waardevolle tips & tricks van voorgaande jaren te zien klik hier voor de Skills & Knowledge Sessions van 2017 t/m 202o.

Wie doet wat

Altijd willen weten wat een boeker, platenmaatschappij, programmeur, manager, publisher, distributeur en plugger doen?

  • Lees hier wat een manager doet
  • Lees hier wat een boeker doet
  • Lees hier wat een plugger doet
  • Lees hier wat een platenmaatschappij en een publisher voor je kunnen doen, en wat het verschil is
  • Lees hier wat een distribureur doet en wat een distributiecontract inhoudt
  • Lees hier een interview met een programmeur en zie wat ze zoal doen

Uitbetaling (Gageverklaring / factuur)

Als artiest krijg je in de muziekwereld te maken met gages in plaats van loon. Het verschil tussen de twee begrippen zit in hoe je belasting gaat betalen. Ook zou je via een factuur uitbetaald kunnen worden. Een duidelijke uitleg over hoe je uitbetaald kan worden vind je hier.