Hieronder vind je een overzicht van alle conferenties die relevant zijn voor muzikanten en/of muziekprofessionals. Mis je er eentje? Stuur dan een mail naar tom@popgroningen.nl.

Booster Muziekconferentie

Booster is er om de connectie tussen de artiest en de professional te versterken. Tijdens het dagprogramma, op de muziekconferentie, vind je diverse workshops en seminars, georganiseerd in samenwerking met culturele partners. Artiesten kunnen zichzelf voorafgaand aanmelden voor de feedbacksessies, waarbij artiesten in gesprek kunnen met talentscouts en muziekprofessionals om feedback te krijgen op zakelijke en muzikale vraagstukken. Ieder jaar zijn er talentscouts en muziekprofessionals aanwezig uit de Nederlandse muziekindustrie. Denk aan o.a. boekers, managers, programmeurs en producers. Voor de muziekconferentie koop je vooraf een ticket. Klik hier voor meer informatie.

Congres Podia | Festivals | Evenementen (CPFE)

Het CPFE verwelkomt iedereen die de Nederlandse live- (pop)muziek- en evenementenwereld een warm hart toedraagt. Tijdens CPFE doe je inspiratie op, ontmoet je collega’s, muziekprofessionals en beleidsmakers, en ga je met ze in discussie. Je wordt geïnformeerd over trends en ontwikkelingen tijdens de vele sessies over allerlei actuele en relevante onderwerpen die spelen in de sector. Klik hier voor meer informatie.

ESNS Conference

ESNS, opgericht in 1986, organiseert jaarlijks een vierdaags showcasefestival en muziekconferentie op verschillende locaties in Groningen. Ontdek de meest opwindende opkomende Europese (Eurosonic) en Nederlandse (Noorderslag) acts, variërend van mainstream pop tot progressieve vondsten tijdens het festival, dat het podium vormt voor toonaangevende Europese festivals. De conferentie is erop gericht de muziekindustrie op weg te helpen naar een duurzame toekomst en agendeert toonaangevende onderwerpen en innovaties. Klik hier voor meer informatie.

Muzikantendag

De Muzikantendag is dé plek waar je als muzikant meer te weten kunt komen over de artistieke als de zakelijke aspecten van het muzikantschap. Met masterclasses en workshops van vooraanstaande artiesten en experts uit de muziekindustrie geeft de Muzikantendag je extra bagage mee in de ontwikkeling van je muzikale ambities. Er zijn ontzettend veel kopstukken uit de muziekindustrie aanwezig. En dus heb je voldoende gelegenheid om te netwerken, je vragen te stellen en je demo te pluggen. Klik hier voor meer informatie.

No Man’s Land

De jaarlijkse muziekconferentie No Man’s Land in TivoliVredenburg zoekt in een open dialoog met muziekmakers, cultuurprofessionals en beleidsmakers naar oplossingen voor de problemen van vandaag en ontwikkelt de successen van morgen. Tegelijkertijd bieden we de nieuwe generatie actuele kennis en netwerk in de vorm van crash courses, panelgesprekken, demopanels en spreekuren. Klik hier voor meer informatie.

Omslagfoto gemaakt door Luna Roosenstein.