POPgroningen Talent Award gaat weer van start

“Het winnen van de POPgroningen Talent Award betekent voor ons een enorme voorsprong op andere bands” – Tyler’s Gone (winnaar POPgroningen Talent Award 2011)

Vanaf 22 november starten de inschrijvingen voor de POPgroningen Talent Award weer. Dé bandcompetitie van de provincie Groningen zal vanaf februari 2012 zes voorrondes op diverse locaties in de provincie Groningen organiseren.
Artiesten, uit de provincie Groningen, kunnen zich op de website van POPgroningen tot 31 december uitsluitend aanmelden via Backstage. Hieruit selecteert een team professionals uit de Groningse popcultuur de deelnemers voor de voorrondes, die tijdens Eurosonic bekend worden gemaakt.
De winnaars van de voorrondes spelen in maart in Simplon voor een plek in de finale, die in april 2012 in Vera wordt georganiseerd. Het winnen van de POPgroningen Talent Award betekent voor artiesten een intensief ontwikkelingsprogramma waarbij er wordt gecoacht naar een goede act, op gebied van optreden en profilering, op Eurosonic 2013.