School’s Out Seminar

Wil jij in gesprek met Felix Maginn, de zanger van Moke, die vertelt hoe het is om je eigen band te leiden? Of hoor van de voormalig tourmanager van Nirvana wat de do’s en don’ts zijn als je op tour gaat. Dit zijn een paar voorbeelden van de workshops en lezingen die je kunt volgen tijdens het seminar School’s Out.

Pop Groningen heeft nu een speciale aanbieding! Wij verkopen 20 kaarten met korting. Voor het totaalpakket: seminar, netwerkdiner en afsluitend concert betaal je dan slechts € 20,-.  En als je alleen naar het seminar gaat kost het je maar € 10,-! Reserveer nu je kaartje!

 

 

School voor de Kunsten en poppodium Vera hebben het School’s Out Seminar georganiseerd in samenwerking met PopGroningen en Stedelijke Muziekschool Groningen, waar jonge muzikanten van professionals kunnen leren hoe ze te werk moeten gaan om succesvol te worden in hun vak. Het gaat daarbij niet om hoe ze muziek moeten maken, maar hoe ze zichzelf in de markt kunnen zetten om van hun muziek te kunnen leven.

Dat is allemaal nog niet zo eenvoudig. Het is niet een kwestie van meedoen aan een talentenshow, een platencontract binnenhalen, en hup, je zit voor je leven gebakken. Dit is niet voor iedereen weggelegd, en bovendien is het de vraag of dat wel zo’n goede carrièrestart is!

Deze editie van School’s Out heeft als thema ‘DIY in 2012’. Do it yourself in two thousand twelve. Tijdens de lezingen en workshops is de centrale vraag: waarom is het belangrijk dat je het zelf doet? Je carrière in eigen handen nemen, zelf je promotie doen, je contacten onderhouden en alles wat er nog meer bij komt kijken. En natuurlijk: hoe doe je dat?

Het is een dag vol lezingen en workshops over hoe je jezelf of je band succesvol kunt maken. Welke mogelijkheden zijn er om in de muziek een bestaan op te bouwen als artiest en hoe pak je dat aan? En waarom is het goed om het vooral zelf te doen? Tijdens deze dag krijg je volop Tips & Tricks, praktische handreikingen en voorbeelden van ervaren professionals uit de muziekwereld.

Sprekers zijn onder meer:

Felix Maginn – zanger van Moke
Peter Weening – programmeur Vera Groningen
Ewout van de Linden – Muziek Centrum Nederland
Nick Steenge – manager Kraantje Pappie
Edwin Heath – voormalig tourmanager Nirvana

Onder de deelnemers aan het seminar zijn leerlingen van de School voor de Kunsten van het Noorderpoort in Groningen en van Pop & Sounddesign uit Arnhem. De dag wordt afgesloten met optredens van bands van diverse popopleidingen in Vera.

Voor meer informatie over de dag en om je aan te melden kun je gaan naar www.schoolsout.gr