Programma 22e editie Bevrijdingsfestival Groningen compleet

Over drie weken vindt het Bevrijdingsfestival voor de 22e keer plaats in Groningen. Op zaterdag 5 mei wordt in 16 verschillende steden gevierd dat Nederland 67 jaar geleden werd bevrijd. Het Bevrijdingsfestival Groningen staat bekend om haar actuele en internationale programmering en weet dit jaar wederom de hoge verwachtingen waar te maken. Naast Ambassadeur van de Vrijheid Alain Clark, Ben Howard, Band of Skulls, The Rapture en Dry The River zijn ook de Antwerpse indierocksensatie dEUS, het Utrechtse GEM en de van oorsprong Groningse Tommy Ebben & the Small Town Villains te zien op Main Stage.

In de Urban Area wordt een nationaal en lokaal muziekprogramma afgewisseld met Debattles, waar jong talent rappend met elkaar in de strijd gaat over wat vrijheid voor hen betekent. Ook het speciale project Das Pri-V onder leiding van Typhoon gaat dieper in op het thema ‘Vrijheid geef je door’. Gers Pardoel, Mr.Polska, De KraaienFreskuTeam Vieze, Hydroboys, HAASRoberto TanD.A.B. & Band, AB & Ezra en Raicho zorgen voor de muzikale omlijsting.

Bevrijdingsfestival Groningen en RTV Noord presenteren op Podium Noord Iris KroesAlex Vissering, Inge van Calkar, Bert Hadders en de NozemsZuver ScheerwolVoorheen de Bende mit Pazzipanten en Anthony’s Putsch. Op het Plein van de Vrijheid kan er naast de meer inhoudelijke activiteiten genoten worden van de wereldse klanken van o.a. Miguel Osario & La ParrandaKiTBy the RiversL’Chaim, Pushin’ Wood Soundsystem en Skip & Die. In de tent van Dansen bij de Bus worden liefhebbers van elektronische muziek bediend met Don DiabloBoemklatschSuperstijlJorn, Massier, Tom Wilcox en Wizmathics.

Geheel volgens traditie is er op Bevrijdingsfestival Groningen niet alleen op de hierboven genoemde locaties ruimte voor lokaal talent. Op het Local Heroes podium geeft PopGroningen een overzicht van wat er leeft in de Groningse scène, dit jaar met Sascha ElisahTown of Saints, Svetkoff Lamps, EisenhowerElle AlphaAudio AdamEarth Control, Wolvon en Drum ’n Bassie.

Op Bevrijdingsfestival Groningen is er naast een uitgebreid muziekprogramma genoeg te doen en te zien. Zo wordt de inwendige mens bediend op het Plein van de Innerlijke Vrede, ontdek je in de Mensenzoo in welke hokjes jij zoal denkt en kan je in het Reuzenrad in gesprek gaan over vrijheid. Ook voor de jongsten onder ons is er genoeg te beleven bij de Kids Area, met o.a. het Jarno di Parno Ruimteschip, waterballen, speelbeelden en theater. Verder is er de InformatiemarktSilent DiscoPocket Tour met oude militaire voertuigen en meer. Voor meer informatie over het complete programma en praktische zaken, bezoek de website www.bevrijdingsfestivalgroningen.nl.

Voor meer informatie over ons Local Heroes podium kun je ons facebook event raadplegen.