Record aantal bezoekers en een talentvol Bevrijdingsfestival Groningen

Ondanks het slechte weer in de rest van het land scheen in Groningen op Bevrijdingsdag de hele dag de zon. Met acts als The Kyteman Orchestra, Ambassadeur van de Vrijheid Alain Clark, Band of Skulls en dEUS onderscheidde Bevrijdingsfestival Groningen zich in 2012 wederom met een sterke line-up en trekt hiermee meer dan 100.000 mensen naar het stadspark in Groningen.

Dat deze bezoekers niet allemaal naar het Local Heroes podium komen mag duidelijk zijn. Maar vanuit POPgroningen hoeven wij er ook geen doekjes om winden: het Local Heroes podium is dit jaar een succes zonder deze superlatieven!

Het podium ligt er ’s ochtends al perfect bij. Het zonnetje schijnt op Sascha Elisah als zij om 12.00 de aftrap geeft voor Local Heroes op Bevrijdingsfestival Groningen. Waar het eerst een rustige dag lijkt te worden, komt er snel verandering in als Town of Saints met 10 man het podium oplopen en met hun aanstekelijke punk-folk de langslopende bezoekers richting het podium weten te trekken. Vanaf dat moment is de toon gezet en zien we talentvolle Groningse acts in vol enthousiasme de vrijheid door te geven aan een publiek van zeker 500 bezoekers per band!

Kortom: het is een prachtige dag geworden waarop het gelukt is om muziek, feest en het vieren van, en stilstaan bij de vrijheid te combineren. Volgend jaar, doen we er nog een schepje bovenop!