Silo Sessions biedt structureel podium plek via Backstage

 SEEKA en Marco Cinelli zijn bevestigde artiesten voor de Silo Sessions op vrijdag 7 december in de Graansilo in Groningen. Hiermee maakt de organisatie bekend dat deze editie, anders dan anders, in het teken zal staan van Jazz, indie, pop en rock.

Welke twee acts het voorprogramma zullen vervullen tijdens deze jazzy uitvoering van Silo Sessions is bekend! Voor deze editie zullen Animal Antics en Call Me Skinny een optreden verzorgen. Zij zijn gekozen uit alle oproepen die via de POPgroningen oproep op de Backstage zijn binnengekomen.  Tijdens elke editie van Silo Sessions wordt bands uit het noorden de kans geboden het voorprogramma van de hoofdacts in te vullen. Ook deze keer is dit niet anders. Gronings talent kan zich per direct via de Backstage aanmelden voor een plek in de line-up.

Tijdens Eurosonic/Noorderslag 2012 werd het duidelijk. De verbouwde Graansilo aan de Griffeweg in Groningen biedt met zijn compacte/huiselijke sfeer en bijzondere akoestiek een uniek podium. Artiesten als Audio Adam, MakeBelieve, Awkward I en Angela Moyra gingen je voor in het betreden van dit podium. Maar ook lokaal talent als de Tightropes, Mr. Richard en Airamanna waren hier eerder te gast.

Kenmerkend aan de Silo Sessions is dat muzikanten akoestische optredens verzorgen (terwijl zij vaak gewend zijn aan luid versterkte-) en het publiek, zonder dat dit hinderlijk is, bovenop de muziek zit.

Kijk voor een sfeerimpressie op: www.silosessions.nl