Groninger artiesten in actie voor 3FM Serious Request tegen Kindersterfte; Project X-mas

In samenwerking met School voor de Kunsten, het daaraan gelieerde Imprezz Records en stichting Pop Noord wordt vanuit Groningen de komende weken hard gewerkt om eind december een fraai bedrag te kunnen doneren aan de 3FM DJ’s in het Glazen Huis.

In het kader van Project X-mas schreven School voor de Kunsten studenten Nathalie Weddell en Kevin Bos het kerstnummer ‘Don’t Blow Out The Light’.  Het nummer is opgenomen door de ‘Project X-mas band’: een aantal Groninger artiesten van divers pluimage onder productionele leiding van Arvid Klijzing (o.a. Kraantje Pappie).

Meewerkende artiesten zijn naast de reeds genoemde Weddell en Bos onder meer Reinout Douma, Martin Groenewold, Jan Henk de Groot, Teo de Haan, Ella Stoffers, Martin Beekman, Andre van der Werff, Jeroen van Olphen en Marlene Bakker.

3FM Serious Request vraagt dit jaar aandacht voor de allerkleinsten: miljoenen baby’s die onze hulp nodig hebben om te blijven leven. Babysterfte is een stille ramp die wereldwijd elk jaar 5,5 miljoen slachtoffertjes maakt. Belangrijkste oorzaken: gebrek aan medische zorg, voorlichting en begeleiding. Hierdoor sterft iedere 6 seconden ergens ter wereld een baby voor, tijdens of vlak na de geboorte.

Er staat de komende weken een tal van acties op stapel. Natuurlijk is de single zowel digitaal als ‘fysiek’ verkrijgbaar voor een minimumbedrag. Maar de artiesten gaan ook op pad: ze maken een tour langs Groninger cafés en ze geven huiskamerconcerten voor een drempelbedrag van € 50 per optreden. Op 14 en 15 december zal  Project X-MAS een onderdeel zijn van een marathon uitzending van Dollard Radio in Winschoten. Aan verdere initiatieven wordt op dit moment nog gewerkt.

Verdere info via:

Facebook   http://www.facebook.com/home.php#!/pages/Project-X-mas/342363825861482?fref=ts

Bandcamp:
http://imprezzrecords.bandcamp.com/