Line up Grunnsonic bekend

Grunnsonic

Met Eurosonic/Noorderslag (ESNS) als grootste showcase festival van Europa in de achtertuin, zorgt Grunnsonic voor een alternative showcase programmering met een duidelijk eigen Gronings gezicht.

Als een gezamenlijk initiatief tussen ESNS en POPgroningen is Grunnsonic de kans voor Gronings talent om zich te profileren tijdens hét muzikale weekend van Groningen. Wisselwerking staat aan de basis voor deze dochter van ESNS. Tijdens het showcase festival wordt de stad Groningen overspoeld door muziekprofessionals, liefhebbers en acts uit de hele wereld. Grunnsonic maakt het mogelijk dat liefhebbers die geen kaartje hebben kunnen bemachtigen voor ESNS ook een uitstekend muzikaal weekend kunnen hebben, Grunnsonic is namelijk volledig gratis! Belangrijker nog is dat de programmering van Grunnsonic geheel bestaat uit acts uit de provincie Groningen. Hierdoor bieden POPgroningen en ESNS lokale acts de kans om zich te presenteren aan zowel een groot publiek als aan de aanwezige professionals.

Dit jaar presenteert Grunnsonic zich in een nieuw jasje. Het wordt GROTER, BREDER en BETER!
Waar in het verleden Grunnsonic werd gezien als een opstap voor Eurosonic/Noorderslag, voor Gronings nieuw talent, is Grunnsonic vanaf nu het klankbord van de bruisende muzikale scène in Groningen. Hierbij wordt close samengewerkt tussen  Eurosonic Noorderslag en POPgroningen.

Deze samenwerking uit zich in een groter aanbod aan locaties, acts, genres, een breder bereik, meer promotie, meer speelkansen en veel meer exposure tijdens het festival. De crème de la crème van de Groninger muziekscene zal gaan spelen tijdens Grunnsonic. 3voor12 Groningen zal tijdens de aanloop naar het evenement en ook tijdens Grunnsonic de artiesten goed in de gaten houden en een reportage maken over de ontwikkelingen en deelnemende acts.

 

POPgroningen is trots bekend te maken wie de geselecteerde artiesten voor aankomende editie van Grunnsonic zijn: Animal Antics, Avery Plains, Dame Flux, Danskie, Desert Dead Cops, Earth Control, Eisenhower, Fre4knc, Harm’s Fork, Kin, Menhir, Mononoid, Mr. Richard, Mulu, My Friend Television, Nangdo, Nitty Wow, O-Bat & The Undead, Orange Skyline, Ortega, Posij, Roberto Tan, Roelie Vuitton, Santa Fé, Sprokkelhout, Swinder, Teake Damstra, The Monroes, The Sign Of Leo, The Tightropes and Wolvon.