Dag 1 Grunnsonic een groot succes

De kop is er af. De eerste dag van Grunnsonic zit er op. Het evenement waar we met zijn allen zo naar hebben uitgeleefd is begonnen. In grote getale is professioneel en liefhebbend muziekland weer naar Groningen afgereisd om de nieuwe neusjes van de zalm te spotten. Grunnsonic draait om de neusjes van de zalm uit ons eigen Groningen. 

Het spits werd afgebeten op de Gasterra Energy Stage door the Marble Hearts. Daarna volgen Elle Alpha, Eisenhower (foto), Avery Plains en the Monroes. Van verre waren de klanken al te horen. Vele nieuwsgierigen kwamen dan ook een kijkje nemen. Over de schouder kijkend van een van de toeschouwers is de tweet te lezen: Zó die Eisenhower kan er echt wat van! Achter in de zaal zijn verhalen te horen over de concerten: “écht? Uit Groningen allemaal? Te gek zeg! Echt lekkere optredens!”

In de Walrus rockte het flink de pan uit. Met op het programma Menhir, Wolvon en Ortega kon dat ook niet anders. Binnen mum van tijd speelden ze de tent vol. Het publiek stond zichtbaar te genieten van de muzikale kunsten van de Groninger artiesten. Headbangen en meestampen op de beats, glinsterende ogen en tevreden gezichten. De sfeer was goed!

De avond ging nog uren door in Subsonic. Host Kraantje Pappie had de eer een hele rij toppers aan te kondigen. Nitty Wow, Mulu, Danskie, Roberto Tan, Roelie Vuiton, Nangdo, Mononoid, Posij en Fre4knc stalen de show alsof ze al jaren niets anders doen. Een hele volle subsonic, uitgeladen muziekliefhebbers en behoorlijk wat pers maakten de avond tot een groot succes. Buiten op straat staan twee Friezen de lijstjes op te noemen van de dingen die ze móéten zien deze woensdag. “Nangdo en Posij, die wil ik sowieso zien!” Even laten stuiteren ze vooraan in het publiek door Subsonic.

bij alle locaties kwamen veel fotografen en videomakers kijken. De eerste dag zit er op en over een succes mag gesproken worden. De bezoekersaantallen spraken voor zich. De sfeer was top, het publiek vond het te gek. De artiesten kunnen terugkijken op een zeer geslaagde opening van Grunnsonic.