Derde dag Grunnsonic was de kers op de sorbet

Afgeladen zalen, stampende mensenmassas en stralende gezichten. De derde dag van Grunnsonic zit er op. De muziekmarathhon is wat Eurosonic betreft tot een spetterend einde gekomen. Tientallen Groninger acts zijn de revue gepasseerd, dus tijd om ook de laatste avond kort te evalueren. 

Het is weer een gezellig drukke dag geweest bij de Energy stage. Harm’s Fork, Anthony’s Putsch, Town of Saints, een solo eprforming Awkward I, Florian Wolff, Inge van Calkar, A Silent Express en Audio Adam speelden de sterren van de hemel en trokken volle zalen. Onder het genietende publiek was ook veel pers te vinden.

Op straat zijn enthousiaste gesprekken te volgen: “Kom op we gaan naar Eisenhower!”, “Hé, waar gaan jullie heen, kom mee naar de Walrus, The Monroes komen daar zo spelen, dus dat wordt awesome!”, “Je had er net bij moeten zijn man, iedereen ging uit zijn dak bij Orange Skyline!”. Dit is pas een greep uit de positieve klanken die ronde doen over Grunnsonic.

De bezoekers aantallen overtroffen bij alle locaties, With Tsjalling, de Walrus, Buckshot Cafe en Café Koster stonden afgeladen vol. Fotografen van landelijke pers waren aanwezig, er zijn filmploegen gespot, ook professionals uit de muziekwereld waagden een kijkje op het Groninger showcase festival Grunnsonic.

Grunnsonic kan terugkijken op drie enorm succesvolle dagen. De bands hebben genoten van hun optredens en publiek. Het publiek heeft genoten van de artiesten en de kennismaking met het Groningen talent. Grunnsonic was dit jaar groter, in meer locaties, meer artiesten en besloeg alle genres. De artiesten hebben kunnen laten zien wat ze kunnen en het is goed ontvangen. De sfeer was gezellig, uitgelaten en gemoedelijk. Muziekliefhebbers onder elkaar.

Er zal nog lang gesproken worden over deze Grunnsonic. Op naar 2014!