Gefeliciteerd, jullie zijn door naar de voorrondes van de Talent Award!

De POPgroningen Talent Award is dé opstap voor lokaal talent om zich te profileren en kennis te maken met het optreden in professionele omgevingen. De bandcompetitie sluit aan bij de initiatieven van provinciale popinstellingen in de rest van het land en is voor POPgroningen een belangrijk scoutingsinstrument.

Nu heel Groningen doorspekt is met muziekliefhebbers en professionals, lijkt dit het aangewezen tijdstip om bekend te maken welke acts geselecteerd zijn om deel te nemen aan de voorrondes van de Talent Award. Dus tromgeroffel, pak elkaars handen vast en zet je schrap, hier volgen de namen.

 

De selectiecommissie had een zware kluif aan het selecteren van de deelnemers voor de voorrondes. De selectiecommissie bestond uit:
Richard Postma: Programmeur Simplon UP

Laurens Dijkstra: Programmeur Wishfulmusic

Ralf Koopman: Programmeur / resident DJ bij Vera

Karlijn Profijt: Programmeur Grunnsonic / Locas Heroes podium Bevrijdingsfestival Groningen

Er staat nu veel te gebeuren. Kort op een rijtje hoe het ook alweer werkt allemaal.
Met een aantal voorrondes op locaties in de provincie wordt een selectie van acts gedestilleerd die zich mag presenteren in twee halve finales en vervolgens in de grote finale. De halve finales vonden in 2012 plaats in Simplon en de finale in Vera, beide te Groningen. De winnaar van de POPgroningen Talent Award presenteert zich uiteindelijk op festivals zoals bijvoorbeeld Bevrijdingsfestival Groningen en Eurosonic en stroomt automatisch door naar de finale van de SENA Performers POPnl Award in De Melkweg. De winnaar wint het volgende prijzenpakket:

  • deelname aan de SENA Pop NL Awards in de Melkweg in 2014
  • optreden op Eurosonic 2014
  • optreden op Local Heroes podium Bevrijdingsfestival Groningen op 5 mei 2013
  • opname van EP in -en laten afmixen door studio Floris Jonker
  • mogelijkheid tot deelname aan interessante gastcolleges / masterclasses aangeboden door de School voor de Kunsten (KTM Noorderpoort Groningen)
  • coaching
  • en eeuwige roem!

De winnaar van de Talent Award van 2012 is Elle Alpha. Op het moment zitten zij midden in hun coachingtraject. De eerste masterclasses zijn achter de rug, de single is onlangs uitgebracht en ook op Eurosonic hebben zij zich maximaal gepresenteerd.