Groningen gaat los op dag 2 Grunnsonic

De tweede dag zit er op. Geen straathoek zonder muzikant, geen etalage zonder bandje, zelfs de wake-up calls van hotels worden soms vezorgd door bands (Elle Alpha). Grunnsonic was verspreid over heel Groningen vanavond, op 5 verschillende locaties. Ook deze tweede avond is drukbezocht en overladen met positieve reacties van het publiek. 

Om 15:00 beet Sprokkelhout de spits af bij de Gasterra Energy Stage. Hierna volgden daar ook Dame Flux, Mr.Richard (foto), Town of Saints, Tommy Ebben, Sofie LeTitre, Awkward I en Krause. De optredens werden druk bezocht. Ook overdag stond de tent stampvol. Dit mede door de Buma Pop Acadamy, die met bussen scholieren naar Eurosonic waren afgereisd. Smachtende ogen van de jongens naar Dame Flux en giegelende meisjes opkijkend naar Mr.Richard, hopend dat zijzelf volgend jaar misschien ook wel ergens op zullen treden tijdens Eurosonic. Buiten vroor het wellicht een aantal graden, door de muziek en de gezelligheid in de Energy tent kreeg iedereen het heerlijk warm.

In galerie With Tsjalling stond het lekker vol voor Swinder. Het oog kon af en toe afdwalen naar de schilderijen aan de wanden, terwijl de oren wegdroomden en men in gedachten vermoedelijk “Op fiets noar Stad” zat. Dame Flux maakte in de galerie de avond compleet.

Café Koster, de Buckshot en de Walrus hadden gisteren een aantal dingen gemeen. Het was er stampend druk met goedgemutste muziekliefhebbers, er werd gedanst en de sfeer was top. Sprokkelhout zorgde voor een opfrissende mix van publiek in de Buckshot. Veel positieve reacties op de muziek van de heren, van trouwen fans, maar ook van professionals die een kijkje waren komen nemen.

In de Shadrak, het reguliere programma van Eurosonic, was Groningen ook goed vertegenwoordigd. Inge van Calkar, Town of Saints en Elle Alpha waren hier geprogrammeerd. Ook hier veel positieve reacties en een hoge opkomst. Het was duidelijk te zien dat het publiek aan het genieten was van de acts.

Dag twee van Grunnsonic zit er op. Iedereen kan zeer tevreden terugkijken op de geslaagde avond. Vandaag bij het ontwaken zal er weer uit iedere straathoek en winkeletalage muziek komen. Het enige weekend dat er in Groningen misschien wel meer gitaren dan fietsen aanwezig zijn. Dag 3, we gaan er voor.