Publicatie ‘De Waarde van Pop – De maatschappelijke betekenis van popmuziek’

Met De Waarde van Pop tonen initiatiefnemers POPnl en de Vereniging Nederlandse Poppodia en ­Festivals (VNPF) hoe popcultuur tot uiting komt, welke maatschappelijke waarde zij vertegenwoordigt en hoe belangrijk het is om te blijven investeren in popcultuur. De Waarde van Pop wordt de Nederlandse gemeenten aangeboden zodat zij zich kunnen versterken met een aantrekkelijk, duurzaam en onderscheidend popcultureel ondernemersklimaat.

De publicatie biedt tevens een praktisch handvat voor gemeenten en poporganisaties om de maatschappelijke waarden van popmuziek te verzilveren.

Van alle cultuuruitingen heeft popmuziek het grootste en breedste publieksbereik. Pop is bijna overal. Popcultuur is een innovatieve cultuur die deel uitmaakt van en terug te vinden is in film, theater, games, grafische vormgeving, andere muziek stromingen, e-cultuur, beeldende kunst, dans en literatuur. Popmuziek is sterk verbonden met jeugdcultuur en vormt een verbindend element tussen andere kunst- en cultuuruitingen.

Een dynamische en actieve popcultuur draagt bij aan de aantrekkingskracht van een stad, gemeente of regio en aan de lokale economie. Welbeschouwd zijn subsidies van gemeente innovatiesubsidies: met relatief weinig geld en samen met creatieve partners wordt een breed cultureel aanbod gestimuleerd.

Met relatief kleine subsidies wordt een breed cultureel aanbod gestimuleerd, waarmee gemeenten hun aantrekkingskracht vergroten en zorgen voor een goede economische voedingsbodem.

Voor popmuziek geldt net als voor sport, dat er zonder brede basis geen mogelijkheid is om te excelleren en het verzilveren van de maatschappelijke waarden.

 

Publicatie digitaal downloaden of in hardcopy bestellen? 
U kunt de publicatie downloaden hier downloaden.

Ook kunt u de publicatie a € 7,50 bestellen door een mail met uw adresgegevens te sturen naar info@popnl.nl o.v.v. “Bestelling De Waarde van Pop”.

Het bedrag dient overgemaakt te worden op  rekening van POPnl:

4977671 (ING)

t.n.v. Stichting POPnl te Amsterdam

o.v.v. bestelling De Waarde van Pop

Aantal pagina’s: 32

Paperback
ISBN 978 90 73936 92 8

 

www.popnl.nl | www.vnpf.nl 

De Waarde van Pop is tot stand gekomen met steun van: