Derde voorronde Talent Award gewonnen door The Rising Sun

Winschoten – Afgelopen zaterdag 9 februari vond in Boelie’s Pub te Winschoten de derde voorronde van de Talent Award plaats. Binnen no time stond de hele tent vol met publiek. Te midden van alle muziekluisteraars stonden ook de drie juryleden. Ditmaal bestond de jury uit Wouter de Boer, Richard Postma en Merlijn Poolman. Al snel zou duidelijk worden dat de jury deze avond beslist geen makkelijke taak te wachten stond. 

Call Me Skinny was vanaf het moment dat ze het podium opstapten een opvallende verschijning, door de gigantische bondmuts die de frontman op zijn hoofd droeg. Hij was duidelijk de drijvende spil van de band. Deze frontman stond duidelijk achter zijn ding, maar kan volgens de jury nog iets meer de randjes opzoeken qua composities en een eigen gezicht creeren. De band was jong, fris en hip, maar een beetje extra groove kan geen kwaad.

The Rising Sun maakte er een vrolijk feest van. De enorm enthousiaste band betrok het publiek goed bij het optreden. Iedereen in de band had duidelijk een eigen taak, iedereen was op zijn eigen manier onmisbaar voor de band. Voor een volgend optreden zou de jury graag zien dat de band nóg meer durft los te gaan en nog meer de randjes opzoeken van de genres die ten grondslag lagen aan de nummer van de band. Een originele mix van reggae, rock en een vleugje drum ’n bass / dubstep.

Model Depose was zonder twijfel de best geklede band van de avond. Zeer professionele set van 20 minuten. Er was goed nagedacht over de compositie van de nummers en samenstelling van de set. Een lekkere combinatie van duister, avontuurlijk, doch vrolijk en sexy. De band heeft duidelijk veel ervaring. Mede door hun professionaliteit en ervaring, speelt Model Depose 28 februari in de finale van het Demodock van Cortonville (Eric Corton, tevens oa 3FM radiopresentator etc). De jury zei benieuwd te zijn geworden naar hoe een grootse show van de band eruit zou zien, compleet met lichtshow, rook, visuals en dergelijke.

Iedereen zette zich schrap voor Fearium. De band werd aangekondigd met de belofte op de meest harde set mogelijk. De band gebruikte de ruimte die er was goed. Ze straalden plezier uit op het podium en gingen duidelijk helemaal op in het optreden. Het geheel kwam af en toe echter wel wat geforceerd over. En een kneiterharde set, zoals die vantevoren beloofd was, was het niet volgens de jury.

HoppaH! Geen betere naam had gekozen kunnen zijn voor deze band. Een enorm sterk optreden die de avond tot een absoluut feestelijk einde bracht. In het Nederlands en met een verfrissende combinatie aan instrumenten, wisten ze jong en oud in het publiek aan het dansen en zingen te krijgen. Opvallend was dat er geen gitarist en toetsenist present waren, maar tóch wist de band een enorm vol geluid te produceren. Het was duidelijk dat de band veel ervaring heeft met optreden. Tip voor de drummer was van de jury om wat pittiger te gaan drummen, harder slaan. Als dit diverse muzikantencollectief zo voortmarcheert als ze de afgelopen tijd hebben gedaan, kunnen ze ver komen qua optredens op festivals schatten wij in.

Na een lang juryberaad werd de knoop doorgehakt. Er waren drie bands die allen zeer goed de winnaar hadden kunnen zijn. Uiteindelijk was de jury vooral erg benieuwd naar de groei die The Rising Sun komende tijd door zou kunnen maken. Als winnaar van deze derde voorronde zien we the Rising Sun in de halve finale weer terug. Met de verkregen feedback terug de oefenruimte in!

De vierde voorronde zal aanstaande zaterdag 16 februari plaatsvinden in De Pluu te Winsum, aanvang 20.00 uur.