Meadowlake wint zesde voorronde Talent Award

Stadskanaal – Ondanks de gure avond waren veel muziekliefhebbers afgereisd naar café de Deurre in Stadskanaal. Zaterdag 23 februari speelden hier namelijk de laatste vijf acts die het tot de voorrondes van de Talent Award hadden geschopt. Na vanavond zou het duidelijk zijn, welke act als laatste rechtstreeks door zou gaan naar de halve finales in Simplon. De jury die de moeilijke taak had hier een oordeel over te vellen bestond deze avond uit Floris Jonker (studio Floris Jonker), Bastiaan Nijbroek (artiestenmanager)  en Laurens Dijkstra (Wishfulmusic).

Jan Bresters was de eerste die ten tonele mocht verschijnen. Jan, samen met 2 andere bandleden, stond nonchalant op het podium alsof hij nooit anders had gedaan. Zonder gène, met leuke liedjes en de meest strakke ritmesectie van de avond, maakten ze er een leuke 20 minuten van. In de toekomst kan er qua composities van de nummers nog wel wat extra aandacht gaan naar danwel de zang, of zorgen dat de muziek de zang beter kan dragen.

Mr.Richard wond het publiek om zijn vingers met een sympathieke en open houding. Eerlijke nummers en een eerlijk verhaal als begeleiding van de passionele zanger. Er zat een mooie opbouw in de fragiele nummers, die ervoor zorgde dat het zelfs achter in de kroeg steeds stiller werd. Of het ook de beste setlist was voor in deze kroegsetting, daar had de jury haar bedenkingen bij. De volgende keer zou de zanger/gitarist het beste in het midden kunnen gaan staan. Zijn emotie en passie tijdens het zingen was de kippenvelfactor van deze band.

Meadowlake begon met spelen en zoog het publiek mee in een droom van 20 minuten. De tijd ging vrijwel ongemerkt voorbij, je vergat alles om je heen. Deze interessante act met veel potentie kan nog wel iets meer aandacht besteden aan de podiumpresentatie en opbouw van de nummers. De droom van 20 minuten was prachtig, maar kende geen element van extase. Het optreden maakte wel erg nieuwsgierig naar meer.

De Animal Antics lijken geboren podiumdieren te zijn. De energie en het plezier spatten van het podium af. Het publiek at uit de handen van de jongens en vermoedelijk bezweek menig tienermeisje onder de zwoele blikken van de heren. Veel verrassingen zater er niet in de composities, waardoor een eigen gezicht in de liedjes niet duidelijk te onderscheiden was. Pas op met arrogantie, dat is de valkuil voor deze recht voor z’n raap-performance.

The Anti-D’s sloten af met een glorieuze thuiswedstrijd. Met veel plezier en veel ervaring voor hun leeftijd bestormden de jonge heren het podium en stalen de harten van de meisjes op de eerste rij. Het was een erg leuk optreden om naar te kijken, en met iets meer ervaring en creativiteit een zeer veelbelovende jonge act. Er waren een paar technische akkefietjes, die in de toekomst wat soepeler opgevangen zouden kunnen worden door de bandleden onderling.

De laatste voorronde van de Talent Award was met deze vijf acts aan zijn einde gekomen. Na wat misschien wel het langste juryberaad ooit was, kwam de jury door met de laatste halve finalist: Meadowlake.

Er zijn nog twee wildcards te vergeven, daarvoor houden we iedereen nog heel even in spanning. Voor nu kan iedereen de halve finales die op 14 en 28 maart in Simplon plaats zullen vinden in z’n agenda zetten.