Orange Skyline wint tweede voorronde van de Talent Award

Appingedam – Vrijdag 8 februari vond de tweede voorronde van de Talent Award plaats in Bar Meneer Jansen te Appingedam. De muzikale talenten van vier Groninger acts werden hier beoordeeld door de kundige jury, bestaande uit Laurens Dijkstra, Doortje Hiddema en Marinke Kerkhoff. Oorspronkelijk zou Red Android ook deelnemen aan deze voorronde, maar wegens ziekte heeft deze act helaas af moeten zeggen. Aan de jury dus de moeilijke taak om van de overige vier acts de allerbeste aan te wijzen. 

Edo de Vlieger had de eer om de avond te openen. Deze Groninger troubadour bracht fijn in het gehoor liggende nummers in de Nederlandse taal. Zijn stem werd als zeer aangenaam ervaren en de teksten verfrissend. In de toekomst zou het publiek wellicht nog meer bij een optreden betrokken kunnen worden, om de afstand tussen de liedjes en de luisteraars kleiner te maken.

Bad Mojo bestormde als tweede het podium. Bestormen was het zeker, want wát een enthousiastme hadden deze muzikanten! De band kwam totaal niet nerveus over en had duidelijk plezier in het optreden. Als tip gaf de jury, om de nummers iets meer te nuanceren. Niet alle talenten hoeven allemaal in ieder nummer naar voren te komen.

Orange Skyline, daar kon niemand omheen deze avond. Met een enorm zelfvertrouwen brachten ze lekkere stevige nummers. De band had een duidelijke koers gekozen en voerden deze tot in de puntjes uit met een fijne nonchalance. Bij deze nonchalance lag overigens ook de valkuil, aangezien het af en toe iets af deed aan de kwaliteit van het muziekspel. Al met al een genot om naar te kijken en te luisteren.

Chadstone betrad als laatste deelnemer van de avond het podium. De sterke muzikanten van de band speelden feilloos ingewikkelde partijen. De duidelijke ervaring van de muzikanten maakte een grote indruk op de aanwezigen. Een degelijk optreden was het in de positieve zin. In dezelfde degelijkheid lag ook een valkuil voor de band, aangezien de liedjes allemaal ook wel een beetje te degelijk waren, weinig eigen gezicht vertoonden.

Na een lang overleg was de jury het unaniem eens over de winnaar van de avond. Orange Skyline had de jury overtuigd nóg meer in zijn mars te hebben. We zijn erg benieuwd naar de groei die ze zullen doormaken en wat ze gaan brengen in een van de halve finales van de Talent Award in maart in Simplon.

Vanavond barst de derde voorronde van de Talent Award los in Winschoten, in Boelie’s Pub. Wederom een avond vol lokaal talent.