Sprokkelhout wint voorronde #4 van de Talent Award

Winsum – In jeugdsoos De Pluu in het pittoreske Winsum was binnen no time gevuld met fans van de bands en andere muziekliefhebbers. Het was druk, gezellig en beloofde aan voorhand reeds een spannende avond te worden. Er stond de jury dan ook een hele moeilijke taak te wachten, dat was zeker. De jury, die dit keer bestond uit Floris Jonker, Doortje Hiddema en Koos Kobès, kregen 5 steengoede bands voor de kiezen.

Het spits werd afgebeten door Sprokkelhout. De band stond bescheiden doch zeer enthousiast te spelen. Erg professioneel, zoals een band hoort te staan. De zanger had een vlotte babbel en wist al snel het publiek voor zich te winnen. De band communiceerde goed onderling. In de toekomst zouden we graag zien dat de toetsenist nog meer tot zijn recht komt, daar viel nog meer uit te halen, net als uit de tweede stem. Over-all een pakkende opening van de avond.

Charlotte Beerda verraste de luisteraars met zoetgevooisde liedjes met een jazzy sound. Dapper om in je eentje een podium te beklimmen. In het begin was er nog wat van spanning te merken bij Charlotte, maar naarmate het optreden vorderde kwam ze steeds losser en dichter bij het publiek. De liedjes sloten daardoor steeds beter aan bij de steelse glimlachjes die ze het publiek in wierp.

Wally’s Playground had veel fans meegenomen naar De Pluu, het publiek ging dan ook lekker los. De band speelde een vlekkeloze set van diverse, pakkende nummers. Het was wel zo dat de band op het moment nog erg in dienst van de zangeres speelde, waar het wellicht beter tot zijn recht zou komen als echt een geheel. Een extra compliment werd gegeven aan de strakke ritmesectie.

Sign of Leo was een erg professionele band. De ervaring spatte er van af. De band speelde erg strak en netjes. Er was op het spel van de heren dan ook niets aan te merken. Het zou voor het publiek leuker zijn geweest om naar te kijken, als er iets meer een show weggegeven zou worden. De aandacht ging nu bij tijden nog iets meer naar de knopjes en gadgets dan de uitstraling op het podium.

The Black Cult was een energieke band van hippe jonge mannen. Er waren zeker wat opvallende gitaarlijntjes te ontdekken in de punkrock die uit de speakers knalde. Het hele optreden had een heerlijk energieniveau, al moet dit energieniveau niet ten koste gaan van kwalitatief goed spelen. De microfoontechniek was hierbij met name het aandachtspunt. Los hiervan maakten ze er een goed feestje van.

De avond kwam met deze vijf bands tot een einde, dus aan de jury de taak om de winnaar aan te wijzen. Als grote winnaar kwam voor deze vierde voorronde van de Talent Award Sprokkelhout uit de bus. De twintig minuten die de heren hadden om te spelen waren omgevlogen en maakten nieuwsgierig naar meer. We zien Sprokkelhout terug in de halve finale in Simplon.

Met de vierde voorronde achter de rug zijn we nu officieel over de helft van de voorrondes. Komend weekend zullen de voorrondes plaatsvinden in Veendam op vrijdag 22 februari in café de Toeter en op zaterdag 23 februari in café de Deurre in Stadskanaal. Tot dan!