View For a Day wint eerste voorronde POPgroningen Talent Award

Leek – Afgelopen zaterdag 2 februari vond de eerste voorronde van de POPgroningen Talent Award plaats. Vijf talentvolle Groninger acts waren naar Punt 1 in Leek afgereisd om daar hun muzikale kunsten te vertonen. De jury, deze avond bestaande uit Karlijn Profijt, Laurens Dijkstra en Richard Postma, hadden de moeilijke taak te beslissen welke act door zou gaan naar de volgende ronde.

Het spits werd afgebeten door The Stun Run-Troughs. Ondanks de zenuwen stonden ze duidelijk met veel plezier en enthousiasme op het podium. Men was blij verrast door het optreden van deze heren. Ze hadden een gevarieerd muzikaal optreden waarbij vele invloeden waren terug te horen. Hierbij gaf de jury de tip om vaders platenkast louter als inspiratie te gebruiken in plaats van als letterlijk voorbeeld.

Priceless Camels verzorgde in 20 minuten, de maximum tijd die elke band krijgt om zichzelf te presenteren, een zeer solide performance. Het was een mooi geheel en de band heeft een duidelijke koers en visie. Nu ook nog de bijhorende uitstraling op het podium en het plaatje is compleet.

TAG! gaf bij het aankondigen van het optreden aan geen ambitie te hebben, hier was tijdens het spelen echter niets van te merken. Ze namen hun instrumenten erg serieus. Er was dan ook niet op het optreden aan te merken, het klopte allemaal, maar spannend was het niet.

View For a Day deed precies waarvoor ze gekomen waren. Indruk maken op de jury, de sterren van de hemel spelen en de voorronde van de Talent Award winnen. Het niveau van de band, de dragende basgitarist en de strakke ritmesectie maakten een goede indruk. De band had een duidelijke sound en spatte van het podium af. De meerstemmige nummers maakten nieuwsgierig naar een uitbreiding van de meerstemmige zangpartijen. Met een overall goede performance en spelend op hoog niveau was View For a Day de overtuigende winnaar van deze voorronde.

Een verrassing uit een geheel ander doosje werd verzorgd door Stuart Mavis. Er bleek een misverstand te zijn geweest tijdens de inschrijving, waardoor de band met een voornamelijk Friese bezetting ten tonele verscheen. Aangezien de Talent Award een duidelijke zoektocht naar talent uit Groningen is, werd Stuart Mavis hiermee gediskwalificeerd. POPgroningen heeft vervolgens de band geadviseerd zich in te schrijven voor de Kleine Prijs van Fryslan, een zelfde talentenjacht als de Talent Award, maar dan georganiseerd in Friesland door Friesland Pop. Los van dit euvel speelde de band goed, waarbij met name zanger Stuart Mavis lekker uit de verf kwam.

Komend weekend, op 8 en 9 februari zullen de voorrondes worden voortgezet in achtereenvolgend in Bar Meneer Jansen te Appingedam en Boelies Pub te Winschoten, aanvang 20.00 uur.