Aanloop naar de halve finales van de Talent Award

Groningen – De POPgroningen Talent Award is dé zoektocht naar muzikaal talent van de gehele provincie Groningen. Afgelopen maand februari werden er zes voorrondes georganiseerd, waar 30 geselecteerde bands het tegen elkaar opnamen in een spannende strijd om een plek in de halve finales. Nu is het dan zo ver! Donderdag 14 en 28 maart staan de winnaars van de voorrondes in de halve finales in poppodium Simplon te Groningen. Elke deelnemer is gedreven om een stapje dichter bij het felbegeerde prijzenpakket te komen.

De winnaar wint deelname aan de SENA Pop NL Awards in de Melkweg in 2014; een optreden op Eurosonic 2014 en een optreden op het Local Heroes podium van het Bevrijdingsfestival Groningen op 5 mei. Ook wordt er coaching aangeboden; mag men deelnemen aan interessante gastcolleges / masterclasses bij KTM op de School voor de Kunsten (Noorderpoort); en als klap op de vuurpijl een EP opnemen in en laten afmixen door Studio Floris Jonker. Naast al deze geweldige prijzen verkrijgt de winnaar natuurlijk simpelweg ook eeuwige roem!

De bands die de voorrondes hebben gewonnen en nog kans maken op dit prijzenpakket zijn View for a Day, Orange Skyline, The Rising Sun, Sprokkelhout, Inge van Calkar en Meadowlake Daarnaast zijn er nog twee wildcards verloot waardoor Animal Antics en Model Depose ook aan de halve finales mogen deelnemen. Elke halve finale zullen er twee bands geselecteerd worden door de jury om door te gaan naar de finale. Dit resulteert in vier finalisten, die allen de sterren van de hemel zullen gaan spelen in de finale om de titel en bijbehorend prijzenpakket in de wacht te slepen. De finale vindt plaats op vrijdag 19 april in de Vera te Groningen.

14 maart in Simplon Groningen
– Model Depose
– Meadowlake
– Orange Skyline
– View for a Day

28 maart in Simplon Groningen
-Animal Antics
-Inge van Calkar
-The Rising Sun
-Sprokkelhout

De POPgroningen Talent Award wordt georganiseerd vanuit POPgroningen, een organisatie die zich inzet om de katalysator van popcultuur in de provincie Groningen te zijn. Talentontwikkeling staat bij POPgroningen erg hoog in het vaandel, een goed voorbeeld hiervan is de organisatie van de Talent Award, met in alle stadia van de contest feedback van een professionele jury op alle deelnemende acts. Elle Alpha, de winnaar van vorig jaar, zit op dit moment midden in het coachingtraject en heeft ondertussen veel optredens gegeven waaronder de twee optredens op Eurosonic, die onderdeel van het Talent Award prijzenpakket waren. In december is hun single ‘Fighter’ uitgekomen.

Wil jij weten wie dit jaar de winnaar wordt van de POPgroningen Talent Award? Kom dan kijken bij de halve finales. Aanvang is om 20:30 uur en de entree is gratis.

Zie hier het bijbehorende Facebook-event.