Deelnemers Sena Performers POPnl Award 2013 bekend

De dertien deelnemers van de Sena Performers POPnl Award 2013 zijn bekend. The Benefit Thieves, 3rd Floor Magic, Major Tom, The Vagary, Yellow House 21, La Corneille, Salisbury, We Sell Guns, Lookapony, Elle Alpha, Ricky Rehab, Ashes Of Many en Steady New Sounds staan op zaterdag 31 augustus in de Melkweg. Afgevaardigd door de popkoepels van Nederland, spelen deze acts voor een jury bestaande uit programmeurs van Nederlandse poppodia. Deze programmeurs boeken op basis van de optredens één of meerdere bands. De band die het meest wordt geboekt, wint de Sena Performers POPnl Award 2013, een tour inclusief een prijzenpakket in de vorm van tourpromotie en een bijdrage uit het Sena Muziekproductiefonds. De Sena Performers POPnl Award is uitgegroeid tot een van de grootste bandcompetities van Nederland. 

De competitie

De Sena Performers POPnl Award is meer dan een bandcompetitie. Het is een showcasefestival waar bezoekers in één avond dertien nieuwe, opkomende bands kunnen zien. De Award is onderdeel van de Amsterdamse Uitmarkt die op vrijdag 30, zaterdag 31 augustus en zondag 1 september plaatsvindt op het Museumplein, het Leidseplein en het Vondelpark in Amsterdam.

De organisatie POPnl bestaat uit de provinciale popkoepels en de popkoepels van Amsterdam en Rotterdam. Tijdens de Sena Performers POPnl Award presenteren zij de beste, opkomende bands aan publiek, pers en muziekindustrie. Eerdere deelnemers van de Sena Performers POPnl Award zijn onder andere Daily Bread, Heist, Mister and Mississippi, Yori Swart en Kraantje Pappie. Cirque Valentin won vorig jaar de Sena Performers POPnl Award.

Freaknacht met Barend en Wijnand
Komende weken zijn de bands te zien tijdens de Freaknacht in het NCRV-programma Barend & Wijnand dat elke vrijdagnacht tussen 04:00 en 07:00 uur wordt uitgezonden op 3FM en te zien is op Nederland 3. Iedere week treedt een deelnemer van de Sena Performers POPnl Award 2013 op in het programma dat wordt gepresenteerd door Barend van Deelen en Wijnand Speelman.

Barend van Deelen en Wijnand Speelman (beiden 24) zijn twee nieuwe deejays op 3FM. In november 2012 wonnen zij samen de Marconi Award voor Aanstormend Talent. Hun programma Barend & Wijnand wordt elke zondag tussen 18.00 en 20.00 uur en elke zaterdag tussen 4.00 en 7.00 uur op 3FM en op Nederland 3 uitgezonden. Daarnaast brengen zij op hun Facebookpagina hun wekelijkse kijk op de actualiteit.

 

Sena Muziekproductiefonds

Het Sena Muziekproductiefonds is een fonds voor professionele muzikanten die een cd in eigen beheer willen uitbrengen. Met het Muziekproductiefonds geeft Sena muzikanten de gelegendheid opnamen van goede en exploiteerbare kwaliteit te maken die zowel op een fysieke drager als digitale content kunnen worden geëxploiteerd.

Meer informatie op:
www.SenaPerformersPOPnlAward.nl