Follow up! De waarde van popmuziek

Follow up! De waarde van popmuziek

Van alle cultuuruitingen heeft popmuziek het grootste en breedste publieksbereik. Pop is bijna overal. Popcultuur is een innovatieve cultuur die deel uitmaakt van en terug te vinden is in film, theater, games, grafische vormgeving, andere muziek stromingen, e-cultuur, beeldende kunst, dans en literatuur. Popmuziek is sterk verbonden met jeugdcultuur en vormt een verbindend element tussen andere kunst- en cultuuruitingen.

Met De waarde van pop tonen initiatiefnemers POPnl en de Vereniging Nederlandse Poppodia en ­Festivals (VNPF) hoe popcultuur tot uiting komt, welke maatschappelijke waarde zij vertegenwoordigt en hoe belangrijk het is om te blijven investeren in popcultuur.

“Met relatief kleine investeringsubsidies wordt een breed cultureel aanbod gestimuleerd, waarmee gemeenten hun aantrekkingskracht vergroten en zorgen voor een goede economische voedingsbodem.”

Een dynamische en actieve popcultuur draagt bij aan de aantrekkingskracht van een stad, gemeente of regio en aan de lokale economie. Welbeschouwd zijn subsidies van gemeenten innovatiesubsidies: met relatief weinig geld en samen met creatieve partners wordt een breed cultureel aanbod gestimuleerd.

“Voor popmuziek geldt net als voor sport, dat er zonder brede basis geen mogelijkheid is om te excelleren en het verzilveren van de maatschappelijke waarden.

De waarde van pop wordt de Nederlandse gemeenten aangeboden zodat zij zich kunnen versterken met een aantrekkelijk, duurzaam en onderscheidend popcultureel ondernemersklimaat.
De publicatie biedt tevens een praktisch handvat voor gemeenten en poporganisaties om de maatschappelijke waarden van popmuziek te verzilveren.

De waarde van pop bestellen?
Maak € 7,50 over op de rekening van POPnl  (4977671 – ING) t.n.v. Sichting POPnl te Amsterdam
onder vermelding van De waarde van pop. Mail tevens uw adresgegevens naar info@popnl.nl onder vermelding van “Bestelling De waarde van pop “. Na ontvangst van het bedrag wordt de publicatie verstuurd.

Gratis downloaden kan ook hier (PDF).