Elle Alpha vertegenwoordigt provincie Groningen in landelijke bandwedstrijd in Melkweg Amsterdam

De bluespop band Elle Alpha vertegenwoordigt de provincie Groningen tijdens de jaarlijkse Sena Performers POPnl Award op 31 augustus in de Melkweg. Elle Alpha speelde op Eurosonic Noorderslag, Stukafest, Bevrijdingsfestival Groningen en was de winnaar van de POPGroningen TalentAward.

De Sena Performers POPnl Award is een landelijke bandwedstrijd, waarbij alle provincies muzikaal zijn vertegenwoordigd. Elke provincie en de stad Amsterdam heeft een eigen popkoepel. Deze koepels vaardigen voor de Sena Performers POPnl Award hun provinciale popprijswinnaar of publieksfavoriet af. De deelnemers spelen voor een jury bestaande uit programmeurs van Nederlandse poppodia. Zij geven geen rapportcijfer, maar boeken een of meerdere van de finalisten voor een optreden. De band die deze avond het meest geboekt wordt, mag zichzelf winnaar noemen van de Sena Performers POPnl Award 2013. Het prijzenpakket bestaat uit de geboekte optredens, tourpromotie en een bijdrage van 2500 euro uit het Sena Muziekproductiefonds voor het opnemen van een album. De Sena Performers POPnl Award is uitgegroeid tot een van de grootste bandcompetities van Nederland.
Eerdere deelnemers van de Sena Performers POPnl Award zijn onder andere Daily Bread, Heist, Mister and Mississippi, Yori Swart en Kraantje Pappie. Cirque Valentin won vorig jaar de Sena Performers POPnl Award.
De Sena Performers POPnl Award is meer dan een bandcompetitie. Het is een showcasefestival waar bezoekers in één avond dertien nieuwe, opkomende bands kunnen zien. De Award is onderdeel van de Amsterdamse Uitmarkt.

Elle Alpha
Elle Alpha heeft begin 2012 haar eerste EP Start This Game uitgebracht. De band heeft inmiddels vele optredens op haar naam staan, waaronder op het Bevrijdingsfestival Groningen, Eurosonic Noorderslag en Stukafest. Elle Alpha wist haar nieuwe maxi-single Fighter/Isolation Peak  te financieren via crowdfunding. In december 2012 werd met succes single Fighter gereleased. Dat de band niet stil zit blijkt wanneer in juni 2013 ‘Recovery’ wordt gelanceerd. De nieuwe videoclip werd opgenomen in een oud Gronings postkantoor. Het nummer werd onder andere reeds live gespeeld op 3FM bij Barend en Wijnand.
www.ellealpha.nl
www.facebook.com/ellealpha
www.twitter.com/ElleAlpha

De organisatie POPnl bestaat uit de twaalf provinciale popkoepels en de popkoepel van Amsterdam. POPnl houdt zich, als vertegenwoordiger van alle muzikanten in Nederland, bezig met provinciaal en gemeentelijk popmuziekbeleid en organiseert evenementen als de Sena Performers POPnl Award en de Muzikantendag on Tour.

Zaterdag 31 augustus 2013 | Melkweg The Max & Oude Zaal | Aanvang 19:00 | www.melkweg.nl | www.SenaPerformersPOPnlAward.nl | Entree gratis
Met: The Benefit Thieves, 3rd Floor Magic, Major Tom, The Vagary, Yellow House 21, La Corneille, Salisbury, We Sell Guns, Lookapony, Elle Alpha, Ricky Rehab, Ashes Of Many en Steady New Sounds.