POPgroningen presenteert nieuwe generatie Groninger bands op Noorderzon

Na in de voorrondes en halve finales een groot aantal bands achter zich te hebben gelaten, streden er op 19 april vier bands om de POPgroningen Talent Award in poppodium Vera. Een avond vol enorm talentvolle bands van Groningse bodem. Op Noorderzon doen ze dit nog eens dunnetjes over, vastberaden om een verpletterende indruk op het publiek van De Werf achter te laten.

MeadowlakeDe uit hechte vrienden bestaande band Meadowlake heeft een geheel eigen sound dat is te omschrijven als dreampop of post-rock. De Groningse heren en dames zijn in deze formatie nog maar een jaar bezig, maar timmeren hard aan de weg met optredens in Simplon, Vera, veel zendtijd en een plaats in de top 10 van de Nederlandse indie chart. Klik hier voor meer informatie over Meadowlake.

Orange Skyline 
Orange Skyline is een postpunk-revival band en werd door de Vera gedoopt als een van de meest veelbelovende nieuwe bandjes in Groningen. Invloeden als Oasis en The Who zijn duidelijk te herkennen. De catchy muziek wordt op een hogere niveau gepompt door een felle ritmesectie, een brutaal gitaargeluid en een vlijmscherpe leadvocal. Verscheidene nummers kwamen in de indie chart en de recensies van onder andere 3voor12 zijn laaiend enthousiast. Orange Skyline is de winnaar van de POPgroningen Talent Award 2013 en heeft daarmee een te gek prijzenpakket gewonnen, o.a. een coachingtraject, optredens op Eurosonic en de Sena Pop NL Award in de Melkweg (beide in 2014), een Westerhaven Muziek-waardebon en gratis deelname aan gastcolleges/masterclasses op de School voor de Kunsten (Noorderpoort Groningen). Klik hier voor meer informatie over Orange Skyline.

Animal Antics
Animal Antics is een vierkoppige band die voornamelijk inspiratie vindt in haar nachtelijke escapades, de ruzies in de band en Katy Perry. Ze schrijven pop nummers die op smaak gemaakt worden door funk en classic rock invloeden. Momenteel zijn ze bezig met hun eerste album. Klik hier voor meer informatie over Animal Antics.

Sprokkelhout
De nummers van Sprokkelhout hebben een hoog instrumentaal gehalte, maar ook het gesproken woord wordt niet geschuwd. De muziek is te omschrijven als een sterkte mix tussen alternative, post-rock en experimental rock, wat een geheel eigen sound oplevert. Ze brachten vorig jaar hun eerste EP uit, welke goed werd ontvangen en ze veel optredens oplevert. Klik hier voor meer informatie over Sprokkelhout.


Woensdag 21 augustus vanaf 19.30 uur, podium De Werf, Noorderzon (toegang gratis)

De link naar deze informatie op de website van Noorderzon vind je hier
Het Facebook-event vind je hier