Elle Alpha werd op handen gedragen

Zaterdag 31 augustus is La Corneille in een bomvolle Melkweg winnaar geworden van de Sena Performers POPnl Award 2013. Dit maakte Markus Bos, algemeen directeur van Sena, zaterdagavond in de Melkweg bekend. De jury, bestaande uit programmeurs van Nederlandse poppodia en alle bevrijdingsfestivals boekte de winnaar negen keer. Daarmee bleef La Corneille de nummers twee (3rd Floor Magic/acht optredens) en drie (The Vagary/zeven optredens) net voor. La Corneille gaat naar huis met een prijzenpakket bestaande uit de geboekte optredens, tourpromotie door onder andere Festivalinfo, tourposters en een bijdrage van 2500 euro uit het Sena Muziekproductiefonds voor het opnemen van een album. Ook de andere deelnemers gaan met optredens naar huis. In totaal zijn er 42 optredens geboekt. De Sena Performers POPnl Award is onderdeel van de Uitmarkt in Amsterdam, dat dit jaar talent als thema heeft.

Ruim 3.000 bezoekers zagen een van de dertien bands strijden om de Award: elke provincie en de stad Amsterdam was muzikaal vertegenwoordigd. Bussen met fans waren afgereisd om de optredens te zien van Major Tom (Limburg), La Corneille (Utrecht), Ricky Rehab (Drenthe), 3rd Floor Magic (Noord-Holland), We Sell Guns (Zuid-Holland), The Vagary (Amsterdam), Elle Alpha (Groningen), Steady New Sounds (Zeeland), Yellow House 21 (Friesland), The Benefit Thieves (Flevoland), Ashes of Many (Gelderland), Lookapony (Noord-Brabant) en Salisbury (Overijssel).

De competitie
Bij de Sena Performers POPnl Award draait om de vraag welke band het meest geboekt wordt door de jury die bestaat uit programmeurs van Nederlandse poppodia en alle bevrijdingsfestivals. Zij boeken een van de deelnemers voor een optreden. De Award is mede door het prijzenpakket (de optredens, een bijdrage voor een plaatopname en tourpromotie) in korte tijd uitgegroeid tot een belangrijke Nederlandse bandcompetitie. Voor de bezoekers is de avond meer dan een competitie: in een avond zien zij dertien, nieuwe Nederlandse bands.

Juryleden waren programmeurs van onder meer De Vorstin (Hilversum), Melkweg (Amsterdam) en Manifesto (Hoorn). Voor het eerst waren alle Bevrijdingsfestivals lid van de jury. Eerdere deelnemers en/of winnaars zijn Daily Bread, Mister and Mississippi, Yori Swart en Kraantje Pappie. Cirque Valentin won vorig jaar de Sena Performers POPnl Award.

Groningen werd vertegenwoordigt door Elle Alpha. Over de spannende avond tijdens de Sena Performers POPnl Award schreef de band het volgende:

“Al dagen vliegen de foto’s over het internet, maar voor wie het desondanks gemist heeft; afgelopen zaterdag hadden wij de avond van ons leven toen we tijdens de SENA Performers PopNL Awards als afsluiter in de grote zaal van de Melkweg speelden. Als winnaar van de POPgroningen Talent Award 2012 hadden wij de eervolle taak om de provincie Groningen te vertegenwoordigen in deze landelijke finale. Maar voor ons draaide het niet om de wedstrijd; een goede show neerzetten en een mooi feestje bouwen in de Melkweg, dáár ging het ons om. Nou, dat is gelukt! Het gejuich van ‘Groningen’ was de hele avond duidelijk hoorbaar aanwezig en sloeg over op de rest van de volle zaal, het voorste vak kleurde rood van de Elle Alpha-shirts. De foto zegt genoeg; Ella werd op handen gedragen toen ze aan het eind van de set enthousiast vanaf het podium het publiek in dook! 

Iedereen die erbij was; jullie zijn fantastisch! Dankzij jullie support werd dit een onvergetelijke avond voor ons, onze dank is GROOT!

O ja, ik zou het haast vergeten, maar voor wie geïnteresseerd is in de uitslag; we zijn met drie boekingen geeindigd op de de 5e plek van de dertien deelnemende bands (en tevens de 1e níet-Randstedelijke band na een top 4 van bands uit de Randstad). Best netjes, al zeg ik het zelf! Wij zijn dik tevreden!”

 

De slotsom is dan ook dat het een ontzettend geslaagde avond was voor de meereizende fans, het publiek in de Melkweg, voor Groningen en natuurlijk Elle Alpha!