Grote Prijs van Nederland halveert aantal deelnemers

18 halve finalisten Singer-songwriter en Hiphop strijden in oktober om een finaleplek, waaronder 4 Groningse acts

De publiekswinnaars van de Grote Prijs kwartfinales druppelden de laatste weken binnen, maar het juryberaad over het lot van de overige deelnemers liet tot het eind van de rit op zich wachten. Op 22 september vond de laatste kwartfinale van de Grote Prijs van Nederland 2013 plaats en de jury nam in de daaropvolgende dagen een beslissing. Nu is er het antwoord waar iedereen om popelde: de namen van de halve finalisten zijn bekend. In zowel de categorie Hiphop als de categorie Singer-songwriter neemt de Grote Prijs afscheid van maar liefst de helft van de deelnemers. Wie strijden er in de komende weken voor een plek in de finale? Dit zijn ze:

Jury | halve finalisten Singer-songwriter
BomberLéo, Daan Hofman, Fabian, Isabelle Amé, Jane Blue & the Hunters, Jürgen & de Linkse Hobby’s (GRONINGEN), Jyoti Verhoeff, Martyn Ell (GRONINGEN), On Eva, Sofia Dragt, Thomas Pieters, The Virgin Army

Jury | halve finalisten Hiphop:
Aaumffie, Brandwerk, DeRus & SchoppenHeer, Drerrie United, Heavy, JeneverJongens, Jonna Fraser, Letterlijk & Figuurlijk, MC JaJa, Mongoose (GRONINGEN), Simon, Skere Heren

De halve finalisten gekozen door het publiek:

Publiek | halve finalisten Singer-songwriter:
Chayah, Dear John, Lieve Louise en de Fanfare, Peter van Vleuten, Rik Limonard, Willem van Boekel

Publiek | halve finalisten Hiphop
Aangeschoten Wild, Daan Rijkers, DeFact & Overleef, Hipho(o)p, Insayno, Roberto Tan (GRONINGEN)

De Grote Prijs is trots op haar halve finalisten, maar ook op de deelnemers die nu afgevallen zijn. “Nederland zit vol muzikaal talent en we vinden het fantastisch dat deze artiesten uit alle uithoeken van het land de kans hebben aangegrepen om zich te ontwikkelen en bewijzen”. De halve finalisten worden de komende weken op diverse vlakken begeleid in hun professionalisering. Ze krijgen feedback van de jury, workshops over werken in de studio, uitleg over PR en crowdfunding en middelen om zichzelf in de schijnwerpers te zetten. De stembussen staan op 0 en zijn weer geopend. De halve finales vinden plaats van 18 tot en met 27 oktober. Op 7 december zijn de finales.

Halve finales:
18 oktober Patronaat, Haarlem(hiphop)
19 oktober W2, Den Bosch (hiphop)
20 oktober W2, Den Bosch (singer-songwriter)
24 oktober Patronaat, Haarlem (singer-songwriter)
25 oktober Sugar Factory, Amsterdam (hiphop)
27 oktober Melkweg theater, Amsterdam (singer-songwriter)

Finales:
7 december Paradiso, Amsterdam (Singer-songwriter)
7 december Melkweg, Amsterdam (Hiphop)

Op de website van de Grote Prijs van Nederland kun je meer info vinden over alle deelnemers in de categorieen hiphop en singersongwriter. Ook kun je er stemmen op jouw favoriet. Klik hier voor de website van  de Grote Prijs van Nederland.