Programma Muzikantendag on Tour Deventer bekend

Op zaterdag 9 november is de Muzikantendag on Tour in Burgerweeshuis te Deventer. Onder de bevestigde sprekers zijn onder anderen Perquisite, Simon Akkermans (C-Mon & Kypski), Farid Benmbarek (Top Notch), Joshua Nolet (Chef’Special). Drummer Juan van Emmerloot (Steve Lukather, Walter Trout, Pat Travers) geeft een clinic over het opnemen van drums. Tienus (Leaf, Krystl) geeft een workshop Songwriting. Kaarten kosten €10,- en zijn te koop via Ticketmaster en de bekende voorverkoopadressen. Voor wie niet kan wachten tot zaterdag 9 november: aanstaande zaterdag is de Muzikantendag on Tour in De Vorstin in Hilversum.

Informeren en netwerken
In de clinics, workshops en panels kunnen muzikanten zich laten informeren en inspireren door grootheden uit de muziekindustrie. In meerdere panels komt aan bod hoe muzikanten op creatieve manieren geld kunnen verdienen. Verder is er een panel hoe muzikanten deelname aan competities succesvol kunnen maken zonder te winnen. In Hoe kom ik op de radio krijgen muzikanten tips om airplay te krijgen. Buffi Duberman schaaft aan Engelse songteksten in haar workshop Rock Your English. In het Producersforum gaan producers Pim van de Werken, Tienus, Roel Verberk en Simon Akkermans in op de verschillende rollen van een producer in het opnameproces. Wat zijn de voordelen van het uitbrengen van een plaat in eigen beheer of via een platenmaatschappij? Dat vertellen Farid Benmbarek (Top Notch), Paul Heijink (Kaiser Management) en Ronald Keizer (Jungle by Night).

Feedback op je demo en promotiemateriaal
Zo’n 35 experts uit de muziekindustrie zitten klaar om demo’s te luisteren. Muzikanten kunnen op de dag zelf een afspraak maken met vertegenwoordigers van onder anderen OOR, Full Spectrum, Dox Records, 3FM, Agents After All, Friendly Fire, nu.nl, 3voor12, Radio 2 en DWDD. Nieuw is de mogelijkheid om advies te krijgen op je promotie(strategie).

In het afsluitend Demopanel beoordelen Jasper van Vugt (OOR/Radio Mortale), Ruud Peeters (AT Productions), Tijs van Liemt (3FM/Serious Talent), Arjan de Ruiter (Radio 2) en Roel Coppen (Friendly Fire) een selectie van de ingeleverde demo’s voor een volle zaal.

Kaartverkoop
Kaarten kosten € 10,- en zijn vanaf nu te koop via www.ticketmaster.nl of via de bekende voorverkoopadressen. Voor leden van Buma en Sena zijn de kaarten gratis. Aanmelden kan via www.bumastemra.nl of www.sena.nl.

Over de Muzikantendag on Tour
De Muzikantendag is hét evenement voor muzikanten die hun demo willen pluggen, netwerken en meer informatie willen over diverse aspecten van het muzikantschap. De dag bestaat uit een beproefd recept van workshops, masterclasses en panels met vooraanstaande artiesten en experts uit de muziekindustrie.
De Muzikantendag on Tour wordt gepresenteerd door Buma en Sena. De dag wordt georganiseerd door Buma Cultuur en GRAP in samenwerking met POPnl, 3FM Serious Talent, Poppunt Overijssel, Burgerweeshuis, met medewerking van Slagwerkkrant en MusicMaker.