Geslaagde eerste Groninger popmeeting en presentatie onderzoek Pop in de provincie

Maandagavond 28 oktober is Pop in de provincie – een onderzoek naar de status van popmuziek in de provincie Groningengepresenteerd in club Vera te Groningen. Dit gebeurde tijdens de eerste provinciebrede Groninger popmeeting die werd georganiseerd door POPgroningen en KNAK, het Knooppunt voor Amateurkunst in de provincie Groningen.

Uit het onderzoek dat bestaat uit vijfentwintig interviews met kernspelers uit de provincie kwamen verschillende zaken naar voren. Zo  bleek er de behoefte te zijn aan een vast moment in het jaar waarop organisaties, artiesten, organisatoren en andere spelers binnen de popmuziek in de provincie elkaar kunnen ontmoeten. Om ideeën uit te wisselen, om elkaar te ontmoeten en hun kennis te delen. In die behoefte hebben POPgroningen en KNAK met de organisatie van de eerste Groninger popmeeting voorzien. In het onderzoek komen verder onder andere talentontwikkeling en de connectie in de popmuziek tussen de provincie en de stad aan de orde. Het onderzoek is te downloaden op de website van KNAK.

Op de popmeeting in Vera waren zo’n zestig spelers aanwezig uit het popveld in de provincie. Zij spraken met elkaar over de actuele stand van zaken binnen de popcultuur. Zo kwamen onder andere de mogelijkheden om evenementen te realiseren aan de orde, kwam de samenwerking met lokale overheden ter sprake en werd er geluisterd naar de beleving van popmuziek vanuit het standpunt van bands. Gekeken naar de opkomst, inhoud en sfeer mag er gesproken worden van een geslaagde eerste meeting.

POPgroningen, de popkoepel van de provincie, is sinds 1 januari 2013 onderdeel van KNAK. KNAK is het nieuwe Knooppunt voor Amateurkunst in de provincie Groningen. Iedereen die een vraag over amateurkunst heeft, is bij KNAK aan het juiste adres. Op de website wordt de komende jaren een totaaloverzicht verzameld van alle amateurkunstverenigingen, -organisaties, -initatieven, -beoefenaars en -evenementen in de provincie. Ook kan men een profiel aanmaken om zichzelf in de kijker te spelen.

Alle informatie is te vinden op  www.knakgroningen.nl.