POPgroningen organiseert workshops voor Grunnsonic bands en acts

De voorbereidingen voor Eurosonic Noorderslag (ESNS) zijn al in volle gang en de laatste weken brengt het festival gestaag de bevestigde acts naar buiten. De line-up van Grunnsonic, de officiële en gratis toegankelijke showcase van Gronings talent die POPgroningen gelijktijdig en in samenwerking met ESNS organiseert, wordt op 3 december bekend gemaakt. Tijdens Grunnsonic krijgen de geselecteerde bands en acts uit Groningen de unieke kans en ruimte om zich te presenteren aan het publiek, de pers en professionals die op op Eurosonic Noorderslag af komen. Om deze bands en acts te helpen om hun optreden op Grunnsonic optimaal te benutten en er activiteiten omheen te verzinnen, organiseert POPgroningen elk jaar twee workshops voor de deelnemers. De eerste workshop vond op woensdagavond 20 november plaats in De Oosterpoort.

Tijdens de workshops gaat Jan Pier Brands (Academie voor Popcultuur Leeuwarden) in gesprek met de muzikanten. Daarbij staan een aantal vragen centraal: waar sta je op dit moment, wat wil je met je optreden op Grunnsonic bereiken en hoé denk je dat te gaan bereiken.

Bij de eerste workshop was naast Jan Pier Brands ook Bastiaan Nijbroek (o.a. artiestenmanager van Groninger bands Town of Saints en The Tightropes) uitgenodigd om over zijn ervaringen met Eurosonic Noorderslag en Grunnsonic te vertellen. Ook voorzag hij de muzikanten van het nodige advies en tips.

Tijdens de eerste workshop kregen de muzikanten vooral de ruimte om te vertellen over waar ze op dit moment mee bezig zijn en wat hun plannen zijn. Al pratende kwamen problemen naar boven en gaven de aanwezigen elkaar tips. Aan het einde van de avond vroeg Jan Pier de deelnemers om goed na te denken over hun strategie en plan voor Grunnsonic.

Tijdens de tweede workshop, die halverwege december plaats zal vinden, zal iedereen kort hun plan presenteren om er feedback op te krijgen van de andere aanwezige artiesten en ervaringsdeskundigen. POPgroningen wil er door middel van deze workshops voor zorgen dat elke band op zijn eigen manier zoveel mogelijk uit hun optreden op Grunnsonic en de ESNS periode daar omheen weet te halen.

Houd onze website de komende tijd in de gaten voor meer informatie en updates over Grunnsonic!

Foto: Het funky tapijt in de workshop ruimte. Expres géén overview-foto van de workshopruimte en de deelnemers, zodat de line-up ook voor intimi nog even onbekend blijft.