Groninger artiesten Mongoose en Jurgen Visser pakken prijzen in finale Grote Prijs NL

Groningse rapper Mongoose en de Wageningse singer-songwriter Sofia Dragt zijn de winnaars van de Grote Prijs van Nederland 2013 Hiphop en Singer-songwriter. Zaterdagavond bewezen ze zich samen met de andere finalisten in Paradiso en Melkweg. “Bespeelt de zaal feilloos in zijn eentje”, “staat als een huis in het Nederlands én Engels, rappend maar ook zingend” zei de jury over hiphopwinnaar Mongoose. Van singer-songwriter winnaar Sofia Dragt vond de jury dat ze “mooie songstructuren” gebruikt en “goede popliedjes maakt”. Haar show “klopt van begin tot eind”. Ook Groninger Jurgen Visser viel in de prijzen, hij won de publieksprijs in de categorie Singer-songwriter, samen met zijn band De Linkse Hobby’s.


foto’s van Mongoose: Joel Frijhoff

De SAE Beste Muzikantprijs werd in de categorie Hiphop vergeven aan rapper Simon van act De Likt; “een inventieve schrijver die alles uit de kast haalt” en “het publiek om zijn vinger windt”. “Een rasperformer”. De publieksprijs werd door Insayno gewonnen. De rapper stond al sinds het begin van de competitie bovenaan in de peilingen. In de categorie Singer-songwriter ging de prijs voor Beste Muzikant naar celliste Maya Fridman, van act Jyoti Verhoeff. “Een unanieme beslissing” van de jury. De meeste publieksstemmen werden uiteindelijk door Jürgen en de Linkse Hobby’s in de wacht gesleept.


foto Jurgen Visser: Jan Westerhof

De hiphopacts hielden de energieknop gedurende de hele avond vol open in een Melkweg-zaal gevuld met publiek met een enorme longinhoud. Tijdens de finale Singer-songwriter in Paradiso heerste een andere sfeer; het was er knus en tijdens de optredens muisstil.

Winnaar Mongoose stond na afloop van de Grote Prijs finale direct nogmaals op het Melkwegpodium tijdens hiphopfeest Encore. Hij is de komende maanden ook op de podia van Mundial, Festival Keizerrijk, Boomdox en Definitie van Hiphop te zien. Sofia Dragt zal te zien zijn op onder meer Helemaal Melkweg en in Paradiso. Beide winnaars hebben een prijs van 4000,- mee naar huis gekregen om in hun muzikale carrière te investeren. De winnaars van de Beste Muzikant Prijs en de Publiekswinnaars kregen 1000,- mee.

Hiphop:
Winnaar Grote Prijs: Mongoose
Beste Muzikant Prijs: Simon (act De Likt)
Publieksprijs: Insayno

Singer-songwriter:
Winnaar Grote Prijs: Sofia Dragt
Beste Muzikant Prijs: Maya Fridman (act Jyoti Verhoeff)
Publieksprijs: Jürgen en de Linkse Hobby’s

Meer informatie over de Grote Prijs?
http://www.groteprijsvan.nl
http://www.facebook.com/groteprijsvan

Meer informatie over Mongoose en/of Jurgen Visser?
https://soundcloud.com/thefcxingmongoose
https://www.facebook.com/JurgenMusic