Line-up Grunnsonic 2014 bekend

De line-up van Eurosonic Noorderslag is inmiddels bijna compleet, en daar komen nu ook de namen van Grunnsonic bij. Meer dan dertig lokale bands spelen 15, 16 en 17 januari op vijf verschillende locaties in Groningen. Er staan gevestigde namen zoals Avery Plains en HoppaH!, maar ook nieuw talent zoals bijvoorbeeld Fickle Ghost enVikings In Tibet.

Grunnsonic, een gezamenlijk initiatief tussen Eurosonic en POPgroningen, is een alternatieve programmering tijdens Eurosonic. Waar het tot twee jaar geleden nog bedoeld was als opstapje naar het ‘grote’ Eurosonic, is het sinds vorig jaar een lokaal showcasefestival dat zich richt op de beste bands uit de provincie Groningen, niet alleen op nieuw talent. De meeste locaties, SubsonicDe WalrusBuckshot en Café Koster, zijn grotendeels hetzelfde als vorig jaar. Nieuw dit jaar is Club Lola (Pelsterdwarsstraat).

Bekende namen
In de line-up staan bekende namen van bands die het afgelopen jaar druk bezig zijn geweest. Zo zijn POPgroningen Talent Award finalisten Sprokkelhout met hun experimentele rock, en de postrockers van Meadowlakegeprogrammeerd. Ook zijn Grote Prijs-finalisten singer-songwriter met band Jürgen Visser  en hiphopper Mongooseaanwezig. Tevens staan er veel Popronde-deelnemers van afgelopen jaar: J’lectroniq, Roberto Tan, Model Deposeen The Tightropes spelen allemaal op Grunnsonic.

Nieuwe namen
Ook staan er veel nieuwe namen. Rosan Vloedgraven alias Fickle Ghost bijvoorbeeld, die dromerige folk speelt dat af en toe een psychedelisch randje heeft. Prijs voor de meest opvallende bandnaam valt in elk geval in de categorie ‘nieuwe bands; Eerste kanshebber is Vikings In Tibet dat afgelopen september debuut-EP Petrichor uitbracht en op de VERA-site beschreven wordt als “meeslepende prachtpop”. Een andere mogelijkheid is Fake Orgasms, die 21 december hun keiharde hardcorepunk voor het eerst laten horen in de Kelderbar.

Veel van de Grunnsonic acts hebben een video online staan, bekijk ze allemaal op de Grunnsonic 2014 Youtube playlist hier

Heb je Spotify? Luister dan hier de Grunnsonic Spotify playlist!

Heb je Facebook? Check hier het Grunnsonic Facebook event