Voor ieder wat wils op de tweede dag van Grunnsonic

Na een succesvolle eerste dag geeft de tweede dag Grunnsonic nog meer ruimte voor muziekliefhebbend Groningen. In cafés De Walrus, Koster, Lola en Buckshot in de binnenstad komen verschillende muziekgenres voorbij en kan iedere muziekliefhebber opgelucht zijn hart ophalen en genieten van een mooie verzameling Groninger acts. Heb je het gemist? Wees gerust, want vanavond heb je nog een kans!

De avond wordt geopend in De Walrus en Buckshot. In De Walrus spelen The Monroes, twee vrouwen en twee mannen een vette retro-rock show. Het is een goed begin en gelijk gezellig! In de Buckshot gaat het er niet anders aan toe met Franky Age. Ze weten de jonge vrouwen te verleiden tot een dansje en het wat oudere publiek achterin krijgen ze lekker deinend mee op de opzwepend melodieën en soms scheurende composities. De avond kan nu al niet meer stuk.

Ondertussen spelen in de Lola en in Café Koster de bands Jürgen Visser en Model Depose. Model Depose in de Koster weet de tent gelijk vol te krijgen! Het is er druk en met hun onverstoorbare enthousiasme zetten ze een sterke show neer en krijgen ze het publiek vol enthousiasme mee. Als contrast zet Jürgen Visser in de Lola een intieme meeslepende sfeer neer. Met zijn mooie zangstem en prachtige nummers krijgt hij publiek stil en luisteren zij met volle aandacht naar de sfeerschetsen en verhalen van deze talentvolle singer-/songwriter.

Terwijl deze tonen blijven doorklinken gaat in de Buckshot de opkomende band Stuart Mavis (foto) verder. Hier creëren zij een waar feestje waarbij het publiek wordt meegenomen op een waterval van tonen en woorden die zo harmonisch samen vloeien dat het een waar genot is voor de oren. Het publiek gaat helemaal los. Stuart Mavis is duidelijk een fanbase aan het opbouwen. Het publiek zingt mee, springt op de beats en laat zich meenemen door de klanken die ieder individu meeneemt in hun eigen herinnering. In 5 min is de Buckshot omgetoverd tot een feesttent eerste klas en gelukkig duurt dit feestje nog 40 min langer. Tegelijkertijd weet Fake Orgasms in café De Walrus hun naam waar te maken. Er komen zo ongeveer 20 nummers in 20 minuten voorbij. Ze komen hard en gaan weer snel. Voor ieder wat wils! Zo gaat het op Grunnsonic.

De avond is nog niet voorbij en Eisenhower zet in café Koster een vette show neer. Deze band weet duidelijk wat ie wil en geeft vol gas om de avond af te sluiten. Ondertussen gaat het ware feest los in Lola met feestband HoppaH. De klank en het gevoel van de bandnaam is de klank en gevoel van de muziek, voetjes van de vloer en gaan met die banaan! Ja, HoppaH weet duidelijk hoe het is om een feestje te bouwen en doet dit dan ook zonder moeite! Dit is een goed moment om alles even helemaal los te laten en de avond af te sluiten, of om in de juiste stemming te komen voor de rest van de avond.

De laatste ronde klinkt, maar de avond is nog lang niet klaar. in de Buckshot en De Walrus spelen de laatste twee bands alweer. In de Buckshot speelt de Groningse band Swinder met hun Nederlandstalige muziek. Hun muziek wisselt zich af tussen vrolijke pop nummers met gevatte teksten en melancholische tonen die het hart zachtjes breken. Een veelzijdige band, met een mooi voorkomen, goede sfeer en veelbelovende muziek. Dit was een mooie afsluiter na een fantastische avond in de Buckshot.

In de Walrus sluit de band Menhir af. zij hebben duidelijk fans meegenomen. Het publiek komt niet alleen uit Groningen, maar ook uit Leeuwarden en zelfs helemaal uit Utrecht om deze band te bewonderen. Zij hebben duidelijk een eigen sound waar niet echt een naam voor de vinden is maar wel eens is omschreven als: “Sound biting, hard riffin’, heavy rockin’, headbanging, ass kicking, foot tapping. ball breaking ROCK!”  en weten dit dan ook ijzersterk neer te zetten en over te brengen op het publiek, dat letterlijk van voor tot achter zit en staat in De Walrus. Het café is helemaal omgetoverd tot de wereld van Menhir en het publiek is het hier duidelijk mee eens! Ik zou zeggen, let op deze band, want deze naam ga je nog veel vaker horen en zien!

Al met al een hele reis door de muziekwereld, volle zalen en blije gezichten. De tweede avond van Grunnsonic is een feit! En we plakken er gewoon nog een avondje aan vast! Dus als je het gemist hebt, geen paniek! Vanavond krijg je gewoon nog een kans.

Check hier het gratis programma en locaties. “Don’t forget the bring your friends!”

Foto: © Andrea Hooymans