Nieuwe edities Muzikantendag in Middelburg en Almere

Komend voorjaar zijn er twee nieuwe edities van de Muzikantendag on Tour. Op zaterdag 12 april is de Muzikantendag in De Spot in Middelburg en op zaterdag 3 mei komt de Muzikantendag naar De Meester in Almere. Het programma bestaat uit een combinatie van panels, masterclasses, clinics en demopitches. Leden van Mister and Mississippi vertellen het succesverhaal van de band. Marien Dorleijn van Moss geeft een workshop Songwriting. Stefan Kruger en Stefan Schmid, beide spelend bij Caro Emerald en Zuco 103, geven een clinic over het maken van live elektronische muziek. In het demospreekuur zitten ruim dertig vertegenwoordigers van onder meer 3FM, Radio 2 en Agents After All klaar om de bezoekers persoonlijke feedback op hun demo te geven.

Clinics, workshops en lezingen
De Muzikantendag biedt workshops en masterclasses over de zakelijke én artistieke kanten van het muzikantschap. Hoe schiet je in drie jaar als komeet omhoog? Leden van de band en het management schuiven aan in het panel ‘Het succesverhaal van Mister and Mississippi’. Ook is er een panel gewijd aan het krijgen van airplay en op welke manieren je als muzikant geld kunt verdienen met je muziek. Marien Dorleijn van Moss geeft een workshop songwriting. Onder anderen Farid Benmbarek van Top Notch schetst in het panel ‘Plan je release’ een stappenplan en geeft tips en adviezen voor een succesvolle release in eigen beheer.
Moeten muzikanten verhuizen naar de regio om echt succesvol te worden? En als je niet wilt of kunt verhuizen: hoe kom je dan aan boekingen buiten je eigen regio? Daarover gaat het panel ‘De regio uit’.

Persoonlijke feedback
De Muzikantendag on Tour is voor muzikanten de gelegenheid om de juiste mensen uit de industrie te ontmoeten en hun demo te pluggen. Er zijn vertegenwoordigers aanwezig van onder meer 3FM, Agents After All, AT Bookings, OOR, nu.nl, Top Notch en Radio 2. Ook kunnen muzikanten feedback krijgen op hun bandbio, Facebookpagina, online presentatie en promotiefoto van gerenommeerde pr-managers en (online) marketing experts.

Kaartverkoop
Kaarten kosten €10,- en zijn vanaf nu te koop via www.ticketmaster.nl of via de bekende voorverkoopadressen. Voor leden van Buma en Sena zijn de kaarten gratis. Aanmelden kan via www.bumastemra.nl of www.sena.nl.

Over de Muzikantendag On Tour
De Muzikantendag is hét evenement voor muzikanten die hun demo willen pluggen, netwerken en meer informatie willen over diverse aspecten van het muzikantschap. De dag bestaat uit een beproefd recept van workshops, masterclasses en panels met vooraanstaande artiesten en experts uit de muziekindustrie.
De Muzikantendag on Tour wordt gepresenteerd door Buma en Sena. De dag wordt georganiseerd door Buma Cultuur en GRAP in samenwerking met POPnl, 3FM/Serious Talent, CAF, Scoop, De Spot, ’t Beest, Spiek met medewerking van Musicmaker, Slagwerkkrant, Interface, Ableton en Ludwig.

Informatie
Zaterdag 12 april, De Spot, Middelburg
Zaterdag 3 mei, De Meester, Almere
11.00 uur – 18.30 uur
www.muzikantendag.nl
Tickets: € 10, via www.ticketmaster.nl