Nieuwe programmaonderdelen Muzikantendag on Tour

Hoe zet je als muzikant een nieuwe stap in je carrière? Waar kun je meer te weten komen over de artistieke en zakelijke kanten van het muzikantenbestaan? Het antwoord daarop is te vinden tijdens de Muzikantendag on Tour die op zaterdag 12 april wordt georganiseerd in Middelburg en op zaterdag 3 mei in Almere. In de panels wordt vanuit verschillende invalshoeken belicht welke kansen muzikanten kunnen benutten in het voordeel van hun carrière. Bevestigde sprekers zijn onder meer Farid Benmbarek (Top Notch), Ed Struijlaart, Arriën Molema en Case Mayfield. Eerder bevestigde namen zijn Marien Dorleijn (Moss), Danny van Tiggele & Marcel van As (Mister and Mississippi). De clinic Live Electronica wordt gegeven door Stefan Kruger en Stefan Schmid van Caro Emerald en Zuco 103.

De ondernemende muzikant
Als muzikant ben je ook ondernemer, muziek maken alleen is niet genoeg. Je kunt op de standaardmanier geld verdienen: optreden en cd’s verkopen. Maar tegenwoordig is dat niet meer genoeg. Arriën Molema (ex-Room Eleven), Joep Pelt, Ed Struijlaart en Case Mayfield vertellen op welke andere manieren muzikanten geld kunnen verdienen.

Hoe kom ik op de radio?
Een van de meest succesvolle panels van de Muzikanten keert terug in het programma van Almere en Middelburg: Hoe kom ik op de radio? Muzieksamenstellers Tijs van Liemt (3FM/Serious Talent), Arjan de Ruiter (Radio 2) en Flip van der Enden (Pinguin Radio) worden ondervraagd door Claire van der Hall (Claire PR) over de muziekkeuzes die gemaakt worden op de landelijke radiostations.

Geld verdienen met je muziek
Onder leiding van Lars Kelpin (GRAP) leggen vertegenwoordigers van Buma en Sena uit hoe je geld kunt verdienen met je muziek. Verder zetten ze uiteen welke inkomstenbronnen er voor muzikanten zijn en hoe je als muzikant kunt leven van je muziek. Met Gijs Teule (Buma/Stemra) en Jacqueline Calis (Sena).

Demo’s pluggen
Muzikanten kunnen hun demo in een persoonlijk gesprek laten beoordelen door vertegenwoordigers van onder meer Agents After All, 3FM, AT Bookings, OOR, nu.nl, Top Notch, Radio 2, Universal Music, Dox Records en FunX. In het afsluitend Demopanel bespreken muziekexperts demo’s voor een volle zaal. Deze namen worden later bekend gemaakt.

Over de Muzikantendag On Tour
De Muzikantendag is hét evenement voor muzikanten die hun demo willen pluggen, netwerken en meer informatie willen over diverse aspecten van het muzikantschap. De dag bestaat uit een beproefd recept van workshops, masterclasses en panels met vooraanstaande artiesten en experts uit de muziekindustrie.
De Muzikantendag on Tour wordt gepresenteerd door Buma en Sena. De dag wordt georganiseerd door Buma Cultuur en GRAP in samenwerking met POPnl, 3FM/Serious Talent, CAF, Scoop, De Spot, ’t Beest, Spiek met medewerking van Musicmaker, Slagwerkkrant, Interface, Ableton en Ludwig.

Informatie
Zaterdag 12 april, De Spot, Middelburg
Zaterdag 3 mei, De Meester, Almere
www.muzikantendag.nl /
Tickets: € 10, via www.ticketmaster.nl