Winnaar POPgroningen Talent Award voorronde #6 bekend

Uithuizen – Op zaterdag 1 maart vond in Jongerencentrum Express te Uithuizen de zesde voorronde van de POPgroningen Talent Award plaats. Ditmaal betraden niet vijf maar vier Groninger acts het podium en werden tijdens hun optreden beoordeeld door een professionele jury. De jury bestond dit maal uit Richard Postma (Simplon), Bastiaan Nijbroek (artiestenmanager) en Wouter de Boer (wishfulmusic). Zij hadden de lastige taak om uit de 4 optredens één act te kiezen die door gaat naar de halve finales.

We beginnen gelijk met de eerste act van de avond, Jackson. De publieksinteractie die Jackson opzocht sloeg helaas niet aan bij het publiek. Dat is jammer want hij stond wel chill en relaxt op het podium. Bij zijn muziek is er geen guldenweg, je vind het helemaal te gek of helemaal niks. Heel eerlijk en oprecht vond de jury. Wat wel opviel was dat Jackson in de coupletten in het Nederlands  rapte en de refreinen in het Engels. Een rare keuze. En dit terwijl zijn teksten  zeer interessant en sterk zijn.

The Anti-D’s mochten als tweede act het podium betreden. Ze zetten een zeer goeie set neer waarbij de energie van elk bandlid afspatte. Alhoewel de composities niet heel sterk waren, werden ze wel heel effectief toegepast wat zorgde voor een afwisselende set. Wat ook opviel was dat ze een linkshandige bassist hadden die op een rechtshandige basgitaar speelde zonder ook maar één tel uit de maat te spelen. T e gek! Tip van de jury: Jullie zijn goede performers, maar durf je helden los te laten en je eigen weg te gaan.

De beurt was nu aan de derde en daarmee ook gelijk de een na laatste band Mind. Een zeer goed samenspel tussen de muzikanten en ook de samenzang was goed uitgevoerd. Tekstueel kan het nog wel allemaal wat sterker, maar of dat ook moet bij hun melodramatische classic rock is de vraag.  Het is zeker geen popmuziek, maar dat houdt niet in dat het geen groot publiek aanspreekt. Zoek jullie publiek op en speel ze plat!

Wat de laatste band van de avond, Midnight Company, neerzette, verraste de jury enorm. Glamrock zoals glamrock hoort te zijn. Een zeer sterke performance met allemaal zeer goede muzikanten. Maar natuurlijk was er ook een tip vanuit de jury en die luidde: Let op dat je niet te veel doordraaft  in de glamrock en daarmee op den duur met alleen maar ego’s op het podium staat. Dit zou kunnen betekenen dat de band uit elkaar valt en dat zou jammer zijn. Origineel is het niet, maar daarom juist des te sterker uitgevoerd. Word vrienden met Vanderbuyst en speel heel  Nederland plat!

Na de laatste klanken van Midnight Company trok de jury zich terug om in beraad te gaan over wie tot winnaar zou worden uitgeroepen. De jury was het al snel unaniem eens over de winnaar; The Anti-D’s mogen door naar de halve finales in Simplon in maart.

Foto: Jackson, © Ferry Pasche