Deelnemers Sena Performers POPnl Award 2014 bekend

De veertien deelnemers van de Sena Performers POPnl Award 2014 zijn bekend. Texas Radio, Orange Skyline, Sväva, James Wood, Roadcrew, Christopher Green, DIWA, The Afterveins, We Fall Slowly, Villa Zeno, Monsun, Field of Steel, Stillwave en Friends of the Family staan op zaterdag 30 augustus in de Melkweg. Afgevaardigd door de popkoepels van Nederland, spelen deze acts voor een jury bestaande uit programmeurs van Nederlandse poppodia. Deze programmeurs boeken op basis van de optredens één of meerdere bands. De band die het meest wordt geboekt, wint de Sena Performers POPnl Award 2014, een tour inclusief een prijzenpakket in de vorm van tourpromotie en een bijdrage uit het Sena Muziekproductiefonds voor een plaatopname.

De competitie
De Sena Performers POPnl Award is uitgegroeid tot een van de grootste bandcompetities van Nederland. Het is echter ook een showcasefestival waar bezoekers in één avond veertien nieuwe, opkomende bands kunnen zien. De Award is onderdeel van de Amsterdamse Uitmarkt die plaatsvindt op vrijdag 29, zaterdag 30 en zondag 31 augustus op het Museumplein, het Leidseplein en het Vondelpark in Amsterdam.

De organisatie POPnl bestaat uit de provinciale popkoepels en die van Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. Tijdens de Sena Performers POPnl Award presenteren zij de beste, opkomende bands aan publiek, pers en muziekindustrie. Eerdere deelnemers van de Sena Performers POPnl Award zijn onder andere Daily Bread, Heist, Mister and Mississippi, Yori Swart, Kraantje Pappie en Cirque Valentin. Vorig jaar won La Corneille de Sena Performers POPnl Award.

Sena Muziekproductiefonds
Het Sena Muziekproductiefonds is een fonds voor professionale muzikanten die een cd in eigen beheer willen uitbrengen. Met het Muziekproductiefonds geeft Sena muzikanten de gelegenheid opnamen van goede en exploiteerbare kwaliteit te maken die zowel op een fysieke drager als digitale content kunnen worden geëxploiteerd.

Meer informatie over de Sena Performers POPnl Award is te vinden op:
www.SenaPerformersPOPnlAward.nl