Orange Skyline finalist Sena Performers POPnl Award 2014

De band Orange Skyline vertegenwoordigt met hun indierock en psychedelica de provincie Groningen tijdens de jaarlijkse Sena Performers POPnl Award op zaterdag 30 augustus in de Melkweg.

De Sena Performers POPnl Award is uitgegroeid tot een van de grootste bandcompetities van Nederland. Het is echter ook een showcasefestival waar bezoekers in één avond gratis veertien nieuwe, opkomende bands kunnen zien. De Award is onderdeel van de Amsterdamse Uitmarkt in Amsterdam.

De organisatie POPnl bestaat uit de provinciale popkoepels en die van Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. Tijdens de Sena Performers POPnl Award presenteren zij de beste, opkomende bands aan publiek, pers en muziekindustrie. De  jury bestaat uit tweeëntwintig programmeurs van Nederlandse poppodia. Deze programmeurs boeken op basis van de optredens één of meerdere bands. De band die het meest wordt geboekt, wint de Sena Performers POPnl Award 2014, een tour inclusief een prijzenpakket in de vorm van tourpromotie en een bijdrage van 3000 euro uit het Sena Muziekproductiefonds. De Groningse bands De Kraan (Kraantje Pappie), Audio Adam, Town of Saints en Ella Elpha speelden eerder als finalist bij de Sena Performers POPnl Award.

Orange Skyline – indie / rock / psychedelisch
De liedjes van Orange Skyline uit Groningen steken slim in elkaar. Ze bevatten melodieuze gitaargeluiden, harmonieuze achtergrondstemmen en on-Hollandse bravoure. Met dit muzikale recept won Orange Skyline in 2013 de POPgroningen Talent Award. Dit leverde onder andere een optreden op bij Eurosonic Noorderslag, een belangrijke showcasefestival voor de Europese muziekindustrie.

Meer informatie over de Sena Performers POPnl Award en de bands is te vinden op:

www.SenaPerformersPOPnlAward.nl

Voor in de agenda:
Zaterdag 30 augustus 2014 | Melkweg The Max & Oude Zaal | Tijd 18:00 – 23:00 | Entree gratis | Presentatie door Tamar Tieleman (KX Radio) & mc Kimo

Met: Texas RadioOrange SkylineSvävaJames WoodRoadcrewGRAEFDIWAThe AfterveinsWe fall slowlyVilla Zeno,MonsunField of Steel, Stillwave en Friends of the Family.