Pekelpop haalt internationale act naar Pekela en verlegt ook andere grenzen

Oude Pekela – Eind vorige maand heeft stichting Pekelpop voor het eerst een internationale act naar Pekela weten te krijgen. Een mijlpaal voor deze stichting die zich ten doel heeft gesteld de lokale popcultuur de bevorderen. Pekelpop wil het op andere gebieden ook buiten de (gemeente)grenzen gaan zoeken.
Met Eye Sea I heeft de nieuwe bandcoördinator van de stichting, Yvo Broekhoven, bewezen dat hij een neus heeft voor bijzondere projecten. In een authentieke boerenschuur aan de rand van Oude Pekela genoten zo’n 75 bezoekers in een unieke entourage van de Estlandse formatie, met in het voorprogramma de Drentse Nirvana tribute-band Pay-2-Play.

Vrijdag 22 augustus, 20.00 uur: Fenn + voorprogramma Kristus K*t

Vrijdag 22 augustus komt Pekelpop wederom met een primeur. Voor het eerst zullen ze op een gastlokatie buiten Pekela een tuinconcert organiseren, in Wedde (adres Lageweg 50).
Op deze geheime lokatie zal in een eveneens schitterend decor het duo Fenn uit Groningen een exclusief concert voor Pekelpop verzorgen. Fenneke Schouten en Frank de Boer hebben in april van dit jaar hun nieuwe album “Bring me Fire” gepresenteerd in Simplon in Groningen. Ze zijn geselecteerd voor de Popronde 2014, doen mee aan de Grote Prijs van Nederland en zijn deze zomer te zien bij Noorderzon in Groningen. Hun muziek is niet in één woord te vangen; singer-songwriter, triphop en electro-pop in de blender oftewel “Indietronica” zoals ze het zelf omschrijven.

Kristus K*t
Het voorprogramma wordt verzorgd door George Mensink uit Breda. Als zijn alter-ego Kristus K*t maakt hij tribal/ambient muziek waarmee hij al veel podia in onder ander Portugal, Duitsland en Frankrijk heeft aangedaan.

Fenn

Fenneke Schouten durft te balanceren, op het dunne koord tussen toegankelijke pop en experiment. Samen met Frank de Boer vormt ze live het duo Fenn. Met een invloed als Fleetwood Mac is de traditie terug te horen, en met Tori Amos als inspiratie deelt Schouten haar eigenzinnigheid als zangeres. Ook elektronisch durft ze uit de bocht te vliegen zoals Radiohead ten tijde van OK Computer. Dit in combinatie met door hiphop en triphop beïnvloedde beats maakt de muziek van Fenn broeierig en spannend.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.pekelpop.nl of via de facebookpagina van de stichting.