Art Rocks zoekt muzikanten

Altijd al op Eurosonic Noorderslag willen spelen? Dat kan! Doe mee aan Art Rocks 2014. Een landelijke muziekcompetitie waar kunst en muziek samensmelten, met als absoluut hoogtepunt de finale op Eurosonic Noorderslag.

Art Rocks vindt plaats binnen Museum Boijmans Van Beuningen, Centraal Museum Utrecht en het Groninger Museum. Samen met de Grote Prijs van Nederland dagen deze topmusea muzikanten uit om zich te laten inspireren door iconen uit hun museumcollecties. In drie voorrondes treden muzikanten live op bij het door hen gekozen meesterwerk. De beste acts staan in de finale tijdens Eurosonic Noorderslag in het Groninger Museum. Naast de muziekcompetitie is er in de musea een gevarieerd randprogramma, met bijvoorbeeld masterclasses van Art Rocks ambassadeurs Eefje de Visser en Akwasi.

Bekijk de dertig geselecteerde kunstwerken en meld je aan op www.artrocks.nl. Deelname aan de muziekcompetitie is vanaf 16 jaar en zowel voor amateurmusici als voor professionals.