Groningen Grote Prijs NL update: Fenn in kwartfinale, Sascha Elisah in halve finale

Groninger acts gaan goed
De Groninger acts Fenn (categorie bands) en Sascha Elisah (categorie singer-songwriter) stomen door in De Grote Prijs van Nederland.

Sväva kwam als avondwinnaar bij de eerste kwartfinale bands uit de bus. Sascha Elisah en Iris Penning wisten de harten te veroveren van de jury tijdens de eerste twee singer-songwriter kwartfinales. Tijdens de derde singer-songwriter kwartfinale werd Taco de V door de jury als avondwinnaar gekozen. Zoals bekend gaan ook de acts met de meeste publieksstemmen door. De zaalstemmen, die vijf keer zo zwaar wegen als de online stemmen, worden bij de online stemmen opgeteld. Na afloop van alle kwartfinales worden de twee publiekswinnaars per categorie bekendgemaakt.

Zaterdag 13 september is het aan Fenn om te knallen tijdens de vierde ronde van de kwartfinales. Fenn zal het in Metropool Hengelo opnemen tegen Leeways, Mønsterbird, Orange Fox, Radio Days en Valour Up Twice. Kaarten zijn hier nog verkrijgbaar.

De Grote Prijs van Nederland
De Grote Prijs is een competitie met ontwikkeltraject voor muzikanten die een serieuze carrière nastreven op lange termijn, in de genres Bands, Singer-songwriter en Hiphop.
De organisatie daagt deelnemende muzikanten uit om hun loopbaan een flinke boost te geven door zich te laten inspireren en adviseren door coaches en andere deelnemers. Al bijna dertig jaar weet de Grote Prijs de ontwikkeling van een groot aantal artiesten naar een hoger niveau te brengen.

Voor veel bekende Nederlandse artiesten is de Grote Prijs een opstap naar groter succes geweest. Recente winnaars en finalisten zijn o.a. Rogier Pelgrim, Lucky Fonz III, Kraantje Pappie (Groningen), Case Mayfield, Zanillya, Mr. Polska, Boef & de Gelogeerde Aap, Eefje De Visser, Typhoon, Nicole Bus, Dope D.O.D. (Groningen), Roosbeef, en Yori Swart.

In een verder verleden waren dat o.a. Junkie XL, Typhoon, Blaxtar, Opgezwolle, Tröckener Kecks, Marike Jager, Total Touch, Raymzter, Charlie Dée, De Heideroosjes, Nobody Beats The Drum, Lois Lane, Pete Philly, Ali B, Marien Dorleijn (Moss) en Brainpower.

Meer informatie