Groningen vertegenwoordigd op Reeperbahn Festival Hamburg

Reeperbahn Festival
Reeperbahn Festival 2014 kun je vergelijken met Eurosonic/Noorderslag in Groningen. Het is Duitsland’s grootste club festival en is een van de drie belangrijkste ontmoetingsplaatsen in de Europese muziekwereld.

Onder de noemer ‘Talents, Trends & Trade’ biedt het festival 600 events aan op ongeveer 70 verschillende plaatsen op en rond de Reeperbahn in Hamburg. Deze events zijn breed opgezet en bestaan uit o.a. optredens van internationale nieuwkomers tot aan een conferentie voor bedrijven en organisaties in de muziekindustrie. Het festival wordt jaarlijks bezocht door zo’n 3.000 professionals uit de muziekindustrie uit 35 verschillende landen. In totaal worden dit jaar 30.000 bezoekers verwacht op de negende editie van het festival.
Daarnaast zijn er verschillende muziek-gerelateerde events in de vorm van digital arts, fine arts en urban arts op verschillende locaties in de mooie wijk St. Pauli.
Het festival vindt plaats van 17 t/m 20 september 2014.

Groningen naar Hamburg
Er zal vanuit Groningen een delegatie vertrekken met vertegenwoordigers van Eurosonic-NoorderslagVeraSimplonPOPgroningende Oosterpoort, Noisia en Subsonic. Het bezoek zal zijn ter versterking van de stedenband tussen Hamburg en Groningen, om bands te scouten, om inspiratie op te doen en er zal een clubmeeting plaatsvinden.

Naast deze delegatie geeft de Groningse band traumahelikopter maar liefst twee optredens op het festival: op vrijdag 19 september om 13.30 in Gosch at Café Keese en dezelfde dag om 20.40 in Grüner Jäger.