lub Exchange Hamburg – donderdag 4 september in Simplon

Fuck Art Let’s Dance + Pool + DJ TANZ.INDIE.NACHT

Simplon staat op donderdag 4 september in het teken van een bijzondere uitwisseling met onze Oosterburen, om precies te zijn een ‘Club Exchange’ tussen Groningen en mede-Hanzestad Hamburg. Beide steden hebben een zeer sterke muziekscene en coole clubs waardoor het idee ontstond drie Groninger acts naar de Astra Stube te sturen en drie Hamburgse acts naar Simplon te halen. Orange Skyline, WOLVON en Posij zullen daar op vrijdag 5 september de Groningse eer hooghouden tijdens ‘Die Nacht der Clubs‘, in Simplon zullen dat de talentvolle acts  Fuck Art Let’s Dance, Pool en DJ Tanz.Indie.Nacht. zijn. Dit kan alleen maar het begin zijn van een goede culturele samenwerking tussen Groningen en Hamburg.

Fuck Art Let’s Dance (DUI)
Sinds 2009 veroveren de heren van Fuck Art Let’s Dance Duitsland met hun heftige synthpop, gecombineerd met zware beats en een dikke vleug indie. Met het dit jaar verschenen album ‘Atlas’ blijven ze niet alleen binnen de Duitse grenzen. Een album vol met toegankelijke liedjes die na één luisterbeurt al goed in je hoofd blijven hangen. Het Britse muziektijdschrift NME schreef over het album: “synthetic prettiness from the profanely named trio” en beoordeelde het album met een ruime 7. Dat belooft veel goeds.

Pool (DUI)
Mix popmuziek met psychedelische gitaarrifs en zeer aanstekelijke zanglijnen en je komt uit bij de drie heren van Pool uit Hamburg. De vergelijking met Two Door Cinema Club ligt voor het oprapen, maar daar is niets mis mee. Na tours met o.a. Django Django, Digitalism en Gold Panda en optredens op SXSW, Melt!, en het Reeperbahn Festival gaat het al hard met Pool en is het nu tijd om Simplon aan te doen!

DJ TANZ.INDIE.NACHT (DUI)
De avond wordt afgesloten met de uiterst dansbare elektronische indiepop van DJ TANZ.INDIE.NACHT. Hij gooit de meest dansbare indie liedjes in een mix, waaronder hits van Metronomy en Milky Chance. Dat wordt genieten en vooral veel dansen, heel veel dansen.
CLUB EXCHANGE hamburg
Fuck Art Let’s Dance + Pool + DJ TANZ.INDIE.NACHT
Donderdag 4 september, 20.30 uur

Simplon
Entree: € 3,-

Tickets alleen verkrijgbaar aan de deur (geen servicekosten)
Voor meer informatie, zie www.simplon.nl/programma/