Muzikantendag On Tour naar Delft en Hengelo

Met onder meer Mister and Mississippi en Leendert Haaksma
Komend najaar gaat de Muzikantendag weer On Tour. Op zaterdag 25 oktober vindt de Muzikantendag plaats in Delft, op zaterdag 8 november in Hengelo. Het programma bestaat uit een combinatie van panels, masterclasses, clinics en demopitches. Leden van Mister and Mississippi vertellen het succesverhaal van de band. Leendert Haaksma geeft een gitaarclinic. Er zijn panels over het verkrijgen van airplay, geld verdienen als muzikant en het uitbrengen van een plaat. Ruim vijftig vertegenwoordigers van onder meer DWDD, Top Notch, Massive Music en 3FM zitten klaar om de muzikanten persoonlijke feedback op hun demo te geven. Tickets zijn te koop via www.ticketmaster.nl en de bekende voorverkoop adressen.
Clinics, workshops en lezingen
De Muzikantendag biedt workshops en masterclasses over de zakelijke én artistieke kanten van het muzikantschap. Leendert Haaksma gaat in zijn clinic dieper in op de vraag hoe je een studiosessie succesvol aanpakt. In ‘Het succesverhaal van Mister and Mississippi’ gaat het over de pijlsnelle carrière van de band. De muzieksamenstellers van landelijke radiozenders vertellen je hoe je op hun zender kunt doorbreken. De huur zal betaald moeten worden, dus is er in verschillende panels aandacht voor het verdienen van geld. Taalcoach van de sterren, Buffi Duberman, neemt de Engelse spelling en grammatica onder de loep. En Farid Benmbarek (Top Notch) geeft tips en adviezen voor een succesvolle release.

Persoonlijke feedback
De Muzikantendag on Tour is voor muzikanten de gelegenheid om de juiste mensen uit de industrie te ontmoeten en hun demo bij hen te pluggen. Er zijn vertegenwoordigers aanwezig van onder meer DWDD, Top Notch, Massive Music, 3FM, Agents After All, FunX, Radio 2 en 3voor12. Muzikanten kunnen daarnaast terecht voor feedback op hun bandbio, Facebookpagina, online presentatie en promotiefoto van gerenommeerde pr-managers en (online) marketing experts.

Kaartverkoop
Kaarten kosten ?10,- en zijn vanaf nu te koop via www.ticketmaster.nl of via de bekende voorverkoopadressen. Voor leden van Buma en Sena zijn de kaarten gratis. Aanmelden kan via www.bumastemra.nl of www.sena.nl.

Over de Muzikantendag On Tour
De Muzikantendag is hét evenement voor muzikanten die hun demo willen pluggen, netwerken en meer informatie willen over diverse aspecten van het muzikantschap. De dag bestaat uit een beproefd recept van workshops, masterclasses en panels met vooraanstaande artiesten en experts uit de muziekindustrie.
De Muzikantendag on Tour wordt gepresenteerd door Buma en Sena. De dag wordt georganiseerd door Buma Cultuur en GRAP in samenwerking met POPnl, 3FM/Serious Talent, HPC, Popunie, De VAK, Metropool, Poppunt Overijssel met medewerking van Musicmaker, Slagwerkkrant, Interface en Gitarist.

Informatie
Zaterdag 25 oktober, De VAK, Delft
Zaterdag 8 november, Metropool, Hengelo
11:00 – 18:30 uur
www.muzikantendag.nl
Tickets 10 EUR via www.ticketmaster.nl