Orange Skyline derde plaats Sena Performers PopNL Award

Groningse afvaardiging sleept zes boekingen binnen in afgeladen Melkweg

Zaterdag 30 augustus is Orange Skyline in een bomvolle Melkweg derde geworden op de Sena Performers POPnl Award 2014. Zij eindigden hiermee onder winnaar Friends Of The Family (9 boekingen) en next-up Texas Radio (7 boekingen). Markus Bos, algemeen directeur van Sena, maakte zaterdagavond aan het einde van de Sena Performers POPnl Award de uitslag bekend. De jury bestond uit muziekprogrammeurs van Nederlandse poppodia en de Nederlandse bevrijdingsfestivals. Winnaar Friends of the Family gaat naar huis met een prijzenpakket bestaande uit de geboekte optredens, tourpromotie, tourposters en een bijdrage van € 3.000 uit het Sena Muziekproductiefonds voor het opnemen van een album. Ook de andere deelnemers die zijn geboekt, gaan met optredens naar huis. Orange Skyline dus met 6 optredens (nnb welke). In totaal zijn er 44 optredens geboekt. De Sena Performers POPnl Award is onderdeel van de Uitmarkt in Amsterdam, dat dit jaar ‘Talent groeit!’ als thema had.

Ruim 3.000 bezoekers zagen een van de veertien bands strijden om de Award: elke provincie en de steden Amsterdam, Rotterdam en Den Haag waren muzikaal vertegenwoordigd. Bussen met fans waren afgereisd om de optredens te zien van Texas Radio, Orange Skyline,Sväva, James Wood, Roadcrew, GRAEF, DIWA, The Afterveins, We Fall Slowly, Villa Zeno, Monsun, Fiel of Steel, Stillwave en Friends of the Family.

De competitie
De Sena Performers POPnl Award draait om de vraag welke band het meest geboekt wordt door de jury die bestaat uit programmeurs van Nederlandse poppodia en de bevrijdingsfestivals. Zij boeken een van de deelnemers voor een optreden. De band die het meest geboekt wordt, wint. De Award is mede door het prijzenpakket (de optredens, een bijdrage voor een plaatopname en tourpromotie) in korte tijd uitgegroeid tot een belangrijke Nederlandse bandcompetitie. Voor de bezoekers is de avond meer dan een competitie: in een avond zien zij veertien nieuwe Nederlandse bands.

Juryleden waren programmeurs van onder meer Patronaat (Haarlem), Paard van Troje (Den Haag), Duycker (Hoofddorp), Patronaat (Haarlem) en Manifesto (Hoorn) en de Bevrijdingsfestivals van onder meer Amsterdam, Wageningen en Friesland. Eerdere deelnemers en/of winnaars zijn Daily Bread, Mister and Mississippi, Yori Swart, Cirque Valentin en Kraantje Pappie. La Corneille won vorig jaar de Sena Performers POPnl Award.

Meer informatie over de Sena Performers POPnl Award is te vinden op:
www.SenaPerformersPOPnlAward.nl

Over Sena
Sena geeft namens nationale en internationale artiesten toestemming aan organisaties die gebruik maken van muziek. Hierbij kan gedacht worden aan muziek in winkels, supermarkten, cafés en discotheken, maar ook aan muziek op radio- en televisiezenders. In ruil voor het gebruik van muziek, betalen de organisaties een vergoeding aan Sena, die Sena tegen zo laag mogelijke kosten doorbetaalt aan de rechthebbende artiesten en producenten in binnen- en buitenland.

Sena is door het Ministerie van Justitie aangewezen om uitvoering te geven aan de Wet op de naburige rechten en doet dit sinds 1 juli 1993. Het doorbetalen van de vergoeding gebeurt aan de hand van draaigegevens van radio- en televisiestations en aan de hand van wettelijk goedgekeurde reglementen. Voor meer informatie: www.sena.nl.

Over POPnl
POPnl is het samenwerkingsverband tussen de provinciale popkoepels en die van de stad Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. POPnl houdt zich, als vertegenwoordiger van alle muzikanten in Nederland, bezig met provinciaal en gemeentelijk popmuziekbeleid en organiseert evenementen als de Sena Performers POPnl Award en de Muzikantendag on Tour. Voor meer informatie: POPnl (secretariaat via GRAP), T: 020 420 8160, E: info@popnl.nl.

Sena Muziekproductiefonds
Het Sena Muziekproductiefonds is een fonds voor professionale muzikanten die een cd in eigen beheer willen uitbrengen. Met het Muziekproductiefonds geeft Sena muzikanten de gelegenheid opnamen van goede en exploiteerbare kwaliteit te maken die zowel op een fysieke drager als digitale content kunnen worden geëxploiteerd.