BOSS Bands On Stage Support Pilot Tour

Vrijdag 3 oktober is het dan zover, de Kick Off van de BOSS Bands On Stage Support Pilot Tour! In J.V. BLANKO (Emmen) spelen die avond drie bands uit Groningen en Drenthe: The Anti-D’s, PULSE en Rancho Mosquito. 22 november strijkt het feest neer bij Boelie’s Pub in Winschoten (Gr.), 6 december sluit de 1e Pilot Tour zich af bij MFC in Coevorden.

De plannen voor een landelijk vervolg zijn inmiddels in de maak. Het idee achter BOSS is dat we bands die graag willen optreden voor promotie of podiumervaring podia bieden voor gigs, initiatiefnemers hierin zijn een aantal Facebookvrienden, werkzaam of hobbymatig actief in de muziekindustrie.

In eerste instantie is er een Facebook-groep gemaakt die de functie van marktplaats heeft voor bands en podia. Echter als snel kwam het idee om een tour op te zetten en actief dingen aan te bieden aan podia en aan bands. Vrij vlot werd een drietal podia gevonden: JV BLANKO in Emmen (Dr.), Boelie’s Pub in Winschoten (Gr.) en MFC Coevorden (Dr.)

Ook drie bands waren snel gevonden: PULSE en Rancho Mosquito uit Drenthe en The Anti-D’s uit Groningen. De afspraak is dat per podium één band verantwoordelijk is voor de backline (het apparatuur waar de band over speelt) en er per podium een verdienmodelletje is. Dit laatste varieert van bier en gehaktballen tot een redelijke vergoeding, dit alles in overeenstemming met bands en podia.

De plannen voor een tweede pilot in Noord Holland, Zuid Holland en Utrecht zijn inmiddels in de maak, bij slagen van deze twee pilot tours gaan we het BOSS-concept in 2015 landelijk aanbieden: er is veel animo bij podia en bands vanuit het hele land!

Maar eerst aanstaande vrijdag de Kick Off van de 1e BOSS-Pilot Tour: J.V.BLANKO, Emmen.

Met: The Anti-D’s (Indie Postpunk) PULSE (Experimental Hard Rock) en Rancho Mosquito (Heavy/Desert Rock).

Entree 5 euro, voor dit bedrag krijg je de Braziliaanse Bossa Metal-band Huaska op de koop toe!