Programma Muzikantendag on Tour Delft compleet

Het programma van de Muzikantendag on Tour op zaterdag 25 oktober in Delft is compleet. De Muzikantendag biedt workshops en masterclasses over de zakelijke én artistieke kanten van het muzikantschap. Zo geeft gitarist Leendert Haaksma de clinic ‘Gitaar in de studio’ en vertellen bekende producers in het ‘Producersforum’ bij de totstandkoming van een plaat over hun rol in het opnameproces. Verder is er ruim aandacht voor de verschillende inkomstenbronnen van muzikanten, hoe je doorbreekt op de radio en de promotie van je release. Er is ook voldoende gelegenheid om te netwerken en je muziek te pluggen. Vertegenwoordigers van onder meer 3FM, DWDD, 3voor12, Sony Music, PIMP, Artist On The Road en Top Notch zitten klaar om feedback te geven op demo’s, riders en promotieplannen.

De Muzikantendag on Tour in Delft is onderdeel van de Haagse Pop Week.

Hoe kom je aan boekingen buiten je eigen regio? Maarten Middendorp (Agents After All), Tom Ketelaar (de Effenaar) en Gideon Rozendaal (HPC) bespreken dit in het panel ‘De regio uit’. Producers Huub Reijnders (Guus Meeuwis), Pim van de Werken (Broeder Dieleman) en Simon Akkermans (Bombay Show Pig) geven in het ‘Producersforum’ een kijkje in de keuken. Danny van Tiggele en Marcel van As vertellen ‘Het succesverhaal van Mister and Mississippi’.

Verder zijn er de panels ‘De promotie van je release’, ‘Hoe kom ik op de radio’, ‘Buma/Stemra Townhall Meeting’, ‘De ondernemende muzikant’ en geeft Buffi Duberman de interactieve workshop ‘Rock Your English’. De dag wordt geopend door muzikant Ed Struijlaart en afgesloten met het ‘Demopanel’ waar muziekexperts voor een volle zaal een selectie van de ingeleverde demo’s bespreken.

Persoonlijke feedback
De Muzikantendag on Tour is voor muzikanten de gelegenheid om de juiste mensen uit de industrie te ontmoeten en hun demo te pluggen. Er zijn ruim vijftig vertegenwoordigers aanwezig van onder meer Sony Music, 3FM, Agents After All, AT Bookings, DWDD,nu.nl, Top Notch, FunX en Radio 2. Ook kunnen muzikanten feedback krijgen op hun technische rider, bandbio, Facebookpagina, online presentatie en promotiefoto van experts.

Kaartverkoop
Kaarten kosten €10,- en zijn vanaf nu te koop via www.ticketmaster.nl of via de bekende voorverkoopadressen. Voor leden van Buma en Sena zijn de kaarten gratis. Aanmelden kan via www.bumastemra.nl of www.sena.nl.

Over de Muzikantendag On Tour
De Muzikantendag is hét evenement voor muzikanten die hun demo willen pluggen, netwerken en meer informatie willen over diverse aspecten van het muzikantschap. De dag bestaat uit een beproefd recept van workshops, masterclasses en panels met vooraanstaande artiesten en experts uit de muziekindustrie. De Muzikantendag on Tour wordt gepresenteerd door Buma en Sena. De dag wordt georganiseerd door Buma Cultuur en GRAP in samenwerking met POPnl, 3FM/Serious Talent, HPC, Popunie, De VAK, met medewerking van Musicmaker, Slagwerkkrant, Interface en Gitarist.

Informatie
Zaterdag 25 oktober, De VAK, Delft
11:00 – 18:30 uur
www.muzikantendag.nl
Tickets € 10 EUR via www.ticketmaster.nl