Programma Muzikantendag on Tour Hengelo rond

Na een drukbezochte editie in Delft tourt de Muzikantendag naar Hengelo om zaterdag 8 november neer te strijken in Metropool. Het programma van deze Twentse editie is compleet. Er is voldoende gelegenheid om te netwerken en demo’s te pluggen bij vertegenwoordigers van onder meer 3FM, 3voor12 en Sony Music.

De dag wordt geopend door André Manuel. En verder zijn er panels over het schrijven van muziek in opdracht, hoe je doorbreekt op de radio en de muzikant als ondernemer. Gitarist Leendert Haaksma geeft de clinic ‘Gitaar in de studio’ en producers Huub Reijnders (Guus Meeuwis), Pim van de Werken (Broeder Dieleman) en Simon Akkermans (Bombay Show Pig) nemen plaats in het ‘Producersforum’.

Panels, workshops en masterclasses
De panels en workshops gaan in op de zakelijke én artistieke kanten van het muzikantenbestaan. Alles wat er komt kijken bij een albumrelease komt aan bod in ‘De promotie van je release’. In ‘Hoe kom ik op de radio’ vertellen muzieksamenstellers van de landelijke radiozenders hoe zij hun playlists samenstellen. Wie vragen heeft over rechten kan terecht bij de ‘Buma/Stemra Townhall Meeting’ of bij de stands van Buma/Stemra en Sena. Buffi Duberman geeft haar befaamde workshop ‘Rock Your English’ waar ze ingaat op het schrijven van Engelse teksten. De dag wordt afgesloten met het ‘Demopanel’ waar muziekexperts voor een volle zaal een selectie van de ingeleverde demo’s bespreken.

Persoonlijke feedback
De Muzikantendag on Tour is voor muzikanten de gelegenheid om de juiste mensen uit de industrie te ontmoeten en hun demo te pluggen. Er zijn ruim vijftig vertegenwoordigers aanwezig van onder meer Sony Music, 3FM, Agents After All, AT Bookings, DWDD, nu.nl, Top Notch, Universal, FunX en Radio 2. Ook kunnen muzikanten feedback krijgen op hun technische rider, bandbio, Facebookpagina, online presentatie en promotiefoto van gerenommeerde pr-managers en (online) marketing experts.

Kaartverkoop
Kaarten kosten € 10,- en zijn vanaf nu te koop via www.ticketmaster.nl of via de bekende voorverkoopadressen. Voor leden van Buma en Sena zijn de kaarten gratis. Aanmelden kan via www.bumastemra.nl of www.sena.nl.

Over de Muzikantendag On Tour
De Muzikantendag is hét evenement voor muzikanten die hun demo willen pluggen, netwerken en meer informatie willen over diverse aspecten van het muzikantschap. De dag bestaat uit een beproefd recept van workshops, masterclasses en panels met vooraanstaande artiesten en experts uit de muziekindustrie. De Muzikantendag on Tour wordt gepresenteerd door Buma en Sena. De dag wordt georganiseerd door Buma Cultuur en GRAP in samenwerking met POPnl, 3FM/Serious Talent, Poppunt Overijssel en Metropool met medewerking van Musicmaker, Slagwerkkrant, Interface en Gitarist.

Informatie
Zaterdag 8 november, Metropool, Hengelo
11:00 – 18:00 uur
www.muzikantendag.nl
Tickets € 10,- via www.ticketmaster.nl