The Talentzone presenteert lijst met kleinschalige talentenpodia

Er bestaat vanaf heden een database van Nederlandse podia, die een plek bieden aan jonge beginnende artiesten: www.thetalentzone.nl. The Talentzone vormt een toolkit voor bands, acts en muzikanten, die net om de hoek komen kijken. Het hart van dit initiatief is een database met gelegenheden waar jonge bands en acts kunnen optreden, zoals jongerencentra, open podia, muziekcafé’s en kleinschalige festivals en poppodia. Deze zijn per provincie gerangschikt op deze website.

The Talentzone is geen luxe, maar een noodzakelijkheid. The Talentzone anticipeert op de grote behoefte van jonge, beginnende bandjes en acts, die graag willen optreden en ‘live meters’ willen maken. Een heel belangrijk segment aan de basis van talentontwikkeling, dat inmiddels fors onder druk staat. Zeker nu de reguliere poppodia qua schaalgrootte en financiële randvoorwaarden flink opgeschaald zijn. Ook de nieuwe alcoholwet maakt het voor podia niet aantrekkelijk om activiteiten voor en door jonge mensen, jonger dan 18 jaar, te organiseren.

The Talentzone database bevat actuele podia die acts een kans geven de eerste ‘podiummeters’ te maken. Jonge bandjes en acts kunnen een eerste stap zetten door in de database op zoek te gaan naar laagdrempelige talentenpodia in hun eigen regio. Daarna kunnen zij hun bereik uitbreiden tot de provincie, waarna ze ook op landelijk gebied de kleinschalige podia kunnen benaderen. Deze laatste twee stappen zijn voor veel acts die al een of twee jaar aan de weg timmeren vaak erg moeilijk om te maken. Hoe vind je immers aan de andere kant van het land een adres waar bands van jouw kaliber optreden?

Naast de podium database geeft The Talentzone ook antwoorden op de belangrijkste vragen die je als beginnend artiest hebt, zoals ‘hoe maak ik een technische rider?’ en ‘hoe vul ik een gageverklaring in?’.

The Talentzone is een initiatief van PopSport Coaching & NetWork.

www.thetalentzone.nl

www.popsport.nl