Tweede editie Walk-in Concerts op zondag 2 november

De Groninger binnenstad staat op (koop)zondag 2 november weer volledig in het teken van Walk-In Concerts! Het evenement werd met zoveel enthousiasme ontvangen bij de deelnemers en het publiek dat een 2e editie niet uit kon blijven. De Groningen City Club en het Fonds Ondernemend Groningen hebben Paul van Put Events weer de opdracht verstrekt om het gratis festival te organiseren. Walk-In Concerts is een vertaling van de huiskamerconcerten naar de winkels en met een knipoog naar Walk-In Closet.

Op 2 november lopen de bezoekers letterlijk bij de concerten naar binnen. Het publiek kan van 13.00 tot 17.00 uur luisteren naar live muziek (jazz, pop/singer songwriter en klassiek) in 30 winkels in maar liefst 14 winkelstraten. Deelnemers variëren van Lighthouse (Grote Kromme Elleboog) en Woonn (Poelestraat) tot mannenkleding van Androesja (Brugstraat) en Schuurman Schoenen (Vismarkt). Bijna alle deelnemers hebben speciaal voor de Walk-in Concerts een (win)actie opgezet in de vorm van korting, een tegoedbon of een andere actie. Benieuwd naar de acties? Like de Facebookpagina van Walk-In Concerts en mis het niet!

Jong talent ontdekken
Op 2 november kan het publiek op Walk-in-Concerts genieten van meer dan 30 acts. Allemaal vallen ze binnen het genre jazz, klassiek of pop/singer song writer. Per winkel heeft de organisatie gekeken naar de wensen, uitstraling, doelgroep en het assortiment en naar een band/act gezocht wat daarbij goed past.

De muzikale invulling wordt op het gebied van jazz en klassiek verzorgd door het Prins Claus Conservatorium. Noorderpoort Kunst & Multimedia neemt de pop en singer-songwriterskant voor haar rekening.
Walk-In Concerts biedt dus ook ruimte voor jong talent uit Stad en Ommeland. Met een keur aan instrumenten: gitaar, cello, electrische piano, piano, contrabas, hoorn, drumkit, saxofoon, percussie, viool en trompet. En dat allemaal op bijzondere plekken: naast de kassa, bij de kleedruimten, in de etalage, bij de koffie corner of bij de wachtruimte.

Walk-In Concerts helpt ook de band Flying Trashcans met de LP release, door financieel het crowdfunding project te steunen. In ruil hiervoor zal de band op de zaterdag na Walk-In Concerts, dus op 8 november, een optreden verzorgen in een nog nader te bepalen deelnemende winkel van Walk-In Concerts. Dit zal de winkel zijn die door Walk-In Concerts wordt aangewezen als beloning voor het feit dat ze de meeste promotie hebben gemaakt voor Walk-In Concerts.

Programma bekend
Het programma van Walk-In Concerts is rond. In totaal 3 klassieke formaties, 14 pop/singer-songwriter formaties en 11 jazz formaties van de opleidingsinstituten. Coffee Company en Plato pakken groot uit met Feaver, Daimy Lotus, Martyn Ell en Bert Hadders. De 4 formaties treden op in beide zaken. Het programma is compleet met de Ohno! Jazzband, een 13 mans formatie, met een onvervalste oude stijl. Strakke Dixieland, swingende bluesjes en opzwepende streetparade jazz. Ze maken tussen 13:00 en 17:00 uur de straten onveilig. Voor het gehele blokkenschema en de bio’s en foto’s van de bands verwijzen we graag naar de website: www.walkinconcerts.nl. Het laatste nieuws rondom Walk-In Concerts niet missen? Like de facebookpagina: facebook.com/walkinconcerts.