Update coachingtraject POPgroningen Talent Award-winnaar The Blind Roofers

Op 19 april wonnen The Blind Roofers de 2014 editie van de POPgroningen Talent Award. Naast diverse optredens en een waardebon wonnen de heren een coachingtraject van Geert van der Velde (The Black Atlantic). “De waardebon is meteen ingewisseld voor een speaker, zodat we eindelijk de zang kunnen horen bij de repetities.

Wij zijn The Blind Roofers. Onder een pruimenboom maken wij onze muziek, midden in het weidse Groninger landschap. In onze muziek zijn sporen van cowboys, blues, rock en folk te herkennen. Omdat ons geluid doet denken aan de sound van de Mississippidelta, en we spelen aan het Damsterdiep, hebben we onze muziek omgedoopt tot Damster Delta. Maar welke stijl je ook aan onze muziek wil koppelen, het meest herkenbaar aan onze nummers is de swingende sound.

Vorig jaar rond deze tijd leek het ons een goed idee om mee te doen aan de POPgroningen Talent Award. We werden geselecteerd om te spelen tijdens de voorronde in Leek, alwaar we roemloos ten onder gingen. Geen halve finale, geen finale, geen prijs. Zo leek het tenminste. Totdat de organisatie bekend maakte dat er twee wildcards vergeven werden voor de halve finale. De rest is geschiedenis.

Het winnen van de POPgroningen Talent Award heeft voor ons aardig wat deuren geopend. Allereerst was er een prachtig prijzenpakket mee gemoeid, dat onder andere optredens op het Bevrijdingsfestival Groningen 2014, Eurosonic 2015, Sena Performers POPnl Award 2015, een waardebon en een bandcoach bevatte. De waardebon is meteen ingewisseld voor een speaker, zodat we eindelijk de zang kunnen horen bij de repetities. Daarnaast hebben we het afgelopen halfjaar op ontzettend veel plekken mogen spelen, mede dankzij de bekendheid die we hebben gekregen door het winnen van de prijs. Het is natuurlijk in de eerste plaats al gaaf om tijdens het POPgroningen traject op de podia van Simplon en Vera te mogen staan. Verder hebben we van elk optreden dat we hebben mogen doen genoten, enkele hoogtepunten hiervan: het Bevrijdingsfestival Groningen, FestivalderAa, Stukafest Wageningen en natuurlijk een optreden bij wishfulmusic tijdens Noorderzon.

Een paar maanden geleden hebben we kennis gemaakt met onze bandcoach, Geert van der Velde, van The Black Atlantic. Met Geert hebben we onze toekomstplannen besproken – iets waar we ons nog nooit mee bezig gehouden hadden. Geert weet waar hij het over heeft. We werken momenteel met Geert aan onze eerste single, mét videoclip. We hebben nu al zin in wat 2015 ons gaat brengen!

De inschrijvingen voor de POPgroningen Talent Award van 2015 zijn inmiddels geopend!